Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Primeur in Friesland: Nationaal Ballet China komt naar Heerenveen

De gloednieuwe voorstelling is voor het eerst te zien in Friesland.

Chinese woman ballet dancer with red dress dancing at sunset in the Great Wall. Woman ballerina dance in ballerina shoes dancing with red silk gown flying on wind and the Great Wall at sunset. China

Tekst: Guus Weggemans | Foto: Adobe Stock

Pak je agenda erbij: op 6, 7 en 8 juni 2024 kun je in Heerenveen een gloednieuwe voorstelling van het wereldberoemde Nationaal Ballet van China bewonderen. Chinese legendes komen tot leven met dans en een live orkest in het Abe Lenstra Stadion: de allereerste halte van een nieuwe tour door Europa.

Nationaal Ballet van China

De nieuwe voorstelling van het Nationaal Ballet van China, afkomstig uit Beijing, zal in Europa voor het eerst te zien zijn in Friesland. In juni vinden er drie bijzondere opvoeringen plaats in Het Abe Lenstra Stadion. De sporttempel is normaal gesproken de thuisbasis van voetbalclub SC Heerenveen.

De voorstelling draagt de naam 'Inspiration & Glory'. In vier verschillende verhaallijnen maak je kennis met typisch Chinese legendes als godinnen, wijze oude mannen en mythische figuren. De uitvoeringen zijn een combinatie van traditionele Chinese dans met klassiek ballet. Ondertussen geniet je van mooie livemuziek, gespeeld door een orkest.

Tijden en tickets

Op 6, 7 en 8 juni 2024 gaan de deuren van het Abe Lenstra Stadion open vanaf 18.30 uur. De voorstelling begint elke dag om 20.45 uur en duurt ongeveer to 23:30 uur. Tickets zijn te koop vanaf € 27,50 en verkrijgbaar via de officiële Nederlandse website van het Nationaal Ballet van China.

Talent uit het noorden

Bijzonder aan de voorstellingen, zo meldt Dagblad van het Noorden, is dat er een speciaal symfonie-orkest wordt samengesteld met muzikale talenten uit het noorden. Zij worden uitgekozen door onder meer het conservatorium in Groningen, in samenwerking met het prestigieuze Koninklijk Concertgebouworkest uit Amsterdam.

Daarnaast krijgen ook jonge danstalenten uit het noorden een kans om op te treden in het voorprogramma, met audities in onder meer Friesland. Zo krijgen de opvoeringen van het Nationaal Ballet van China dus ook een noordelijk tintje in Heerenveen.