Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Groninger snack met een oriëntaalse twist: de oosterse eierbal

Een heerlijke variatie met een oosters sausje.

Eierbal

Bron: Inproba | Foto: Adobe Stock

Vrijwel iedereen kent de beroemde eierbal uit Groningen: een echte snackfavoriet uit het noorden. Maar wist je ook dat je deze klassieker op een andere manier kunt maken? Noorderland deelt het recept van Inproba voor een heerlijke variatie op de eierbal met – letterlijk en figuurlijk – een oosters sausje.

Ingrediënten (voor ongeveer 10 personen):

  • 120 gram margarine of boter
  • 200 gram tarwebloem
  • 500 milliliter kippenbouillon (van een tablet), afgekoeld
  • 1 eetlepel kerriepoeder (masala)
  • 1 zakje met mix voor Bami Goreng
  • 2 theelepels Sambal Oelek
  • 12 eieren (waarvan twee losgeklopt in een schaaltje)
  • 250 gram paneermeel
  • 2 liter zonnebloemolie (of andere olie) om mee te frituren
  • 1 bakje satésaus

Zo maak je oosterse eierballen: