Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker snacken: zo maak je de enige echte eierbal uit Groningen

Er gaat niets boven je eigen eierbal frituren.

Dutch deep fried snack from Province Groningen called Eierbal on the table, hard-boiled egg with ragout and breadcrumbs

Bron: Visit Groningen | Foto: Adobe Stock

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, moeten we helaas weer afscheid nemen van de oliebol. Maar in deze koude wintermaanden kan het geen kwaad om af en toe een heerlijk warme snack te nuttigen. Vandaag delen we het recept van Visit Groningen voor een echte klassieker: de beroemde eierbal.

Ingrediënten (voor vier eierballen):

  • 65 gram tarwebloem + 50 gram voor het paneren
  • 1 theelepel kerriekruiden (of anders naar smaak)
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad (of anders naar smaak)
  • gedroogde of verse peterselie
  • 32 gram ongezouten roomboter
  • 250 milliliter koude kruiden- of groentebouillon
  • 4 middelgrote eieren + 1 opgeklopt ei voor het paneren
  • 50 gram paneermeel of broodkruimels

Zo maak je de eierbal uit Groningen: