Zet je wekker: musical De Tocht krijgt speciale ochtendvoorstelling

Op hetzelfde tijdstip als het begin van de echte Elfstedentocht.

Tekst: Musical De Tocht | Fotografie: Joris van Bennekom

Op woensdag 21 februari 2024 vindt er in de vroege ochtend een speciale voorstelling plaats van musical De Tocht. De deuren van de muzikale toneelvoorstelling over de Elfstedentocht openen al om 05.00 uur: hetzelfde tijdstip als de start van de echte “Tocht der Tochten”.


De musical is te zien in het Friso Theater in Leeuwarden, dat speciaal gebouwd is voor de schaatsvoorstelling over de Elfstedentocht. Met een draaiende ijsvloer en muurprojecties maak je als toeschouwer het Elfstedengevoel op spectaculaire wijze mee.

Musical De Tocht

Het verhaal van musical De Tocht gaat over vijf vrienden, die op jonge leeftijd afspreken dat ze ooit de Elfstedentocht gaan rijden. Wanneer het eenmaal zover is en ze de “Tocht der Tochten” afleggen, blijkt dat een van de vrienden een geheim met zich meedraagt.

Naast het behalen van het felbegeerde Elfstedenkruisje draait De Tocht vooral om doorzettingsvermogen en vriendschap. Een werkelijke Elfstedentocht lijkt er voorlopig niet te komen, maar met deze musical beleef je de sfeer van het legendarische schaatsevenement alsof je er echt bij bent. It giet oan!

De Tocht Elfstedentocht

Ochtendvoorstelling

Tijdens de voorjaarsvakantie vindt er een speciale, eenmalige ochtendvoorstelling van De Tocht plaats. Op woensdag 21 februari 2024 gaan de deuren van het Friso Theater al om 05.00 uur open: het traditionele tijdstip waarop een Elfstedentocht van start gaat.

De unieke voorstelling zelf begint om 06.00 uur. Voor een ticket betaal je 85 euro. Bij elk ticket dat je koopt voor een volwassene, kun je voor de helft van de prijs een ticket voor iemand onder de 18 jaar bijbestellen.

De Tocht Elfstedentocht

Elfstedenontbijt

Met je ticket krijg je, na afloop van de musical, ook een smakelijk elfstedenontbijt voorgeschoteld. Hier kun je lekker nagenieten in Elfstedensferen, met typisch Friese lekkernijen en een warme kop koffie of thee.

Mocht je onverhoopt de speciale ochtendvoorstelling niet bij kunnen wonen, wees dan niet getreurd: De Tocht is nog tot en met zondag 28 april te zien in het Friso Theater in Leeuwarden.


Laatste nieuws