Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: een buitengewoon huis van Drentse keien

Een kei van een huis!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Snoek Makelaars

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Dit keer in de spotlights: een buitengewoon huis gebouwd van echte Drentse keien, samen met drie andere unieke gebouwen op een landelijke plek.

Landelijke woonlocatie bij Ruinen

Bij Noorderland bekijken we graag bijzondere woningen op Funda. We komen regelmatig unieke huizen in het noorden tegen, zoals een historische Drentse woonboerderij en een luxe appartement in het centrum van Groningen.

Dat je in Drenthe heerlijk ruim en vlakbij de natuur kunt wonen, hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Maar een bonte verzameling van unieke gebouwen, zoals deze landelijke woonlocatie aan een bosrand bij Ruinen, hebben ook wij nog niet eerder gezien op Funda.

Huis van Drentse keien

Het oudste huis op deze locatie, dat is gebouwd met echte Drentse keien, geeft de term 'landelijk wonen' een hele nieuwe dimensie. Deze opvallende woning is gebouwd in 1929 en doet je qua sfeer mogelijk een beetje denken aan het Franse platteland. Toch woon je hier niet bij het Normandische Rouen, maar 'gewoon' in de buurt van het Drentse Ruinen. Wil je de bijzondere sfeer volledig proeven? Bekijk dan via deze link alle foto's.

Het voormalige stalgebouw, dat aan het huis is vastgebouwd, ziet er minstens zo bijzonder uit. De bijzondere muren van onbewerkte keien kom je bijna nergens anders tegen. Vanuit de gietijzeren ramen kijk je direct uit op het naastgelegen bos, waar je zo een heerlijke wandeling kunt maken. Of geniet op je eigen terrein van de prachtige bloemen in de tuin en het open uitzicht over de weilanden.

Charmant huisje

Een ander bijgebouw is de voormalige hooischuur met rieten dak, dat tegenover het oude woonhuis ligt. Wanneer je dit charmante huisje binnenloopt, valt het authentieke houten interieur gelijk op. Wij krijgen er een warm en traditioneel Scandinavisch gevoel van.

Zweeds design

Tot slot: een splinternieuw bijgebouw uit 2019, dat juist een modern gevoel van Zweeds design uitstraalt. De houten muren zorgen voor natuurlijke kleuren in het interieur van dit huis. De grote ramen laten veel licht binnen en geven je een fraai uitzicht over de omgeving.

 Snoek Makelaars

Op deze heerlijk landelijke plek is eigenlijk alles wel mogelijk. Je kunt er bijvoorbeeld een idyllische B&B van maken, mocht dat je droom zijn. Al deze gebouwen, plus een groot stuk land, staan nu samen voor een bedrag van € 1.100.000 k.k. te koop. Welk van deze gebouwen past het beste bij jouw woonwensen?