Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: luxe wonen op ‘de mooiste plek van Groningen’

Elke dag wakker worden met een prachtig uitzicht.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Alfred Bakker Makelaardij

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Dit keer in de spotlights: een luxe appartement, gelegen op misschien wel het mooiste plekje in het centrum van Groningen.

Luxe appartement in Groningen

Bij Noorderland komen we regelmatig bijzondere woningen in het noorden tegen, zoals een statige borg met landgoed bij Westerbroek en een historisch kerkje in Hindeloopen. Maar ook in een grote bruisende stad kun je buitengewoon wonen, zo laat dit luxe appartement in het centrum van Groningen zien.

Wat direct opvalt aan deze woning is de unieke locatie: het is gelegen aan de Hoge der A, door velen beschouwd als ‘de mooiste plek van Groningen.’ Jaarlijks vormt deze sfeervolle locatie aan het water het decor van WinterWelVaart, met historische en prachtig verlichte schepen. En natuurlijk is al het moois dat de stad te bieden heeft, zoals gezellige restaurants en het Groninger Museum, bereikbaar op loopafstand.

Rijksmonument

Het appartement bevindt zich in een pand dat is gebouwd in 1800 en geregistreerd staat als Rijksmonument. De statige voorgevel, die in een prachtige grijsgroene kleur is geschilderd, ademt dan ook deze historie. Het appartement waar we vandaag verder op inzoomen, bevindt zich op de derde verdieping van dit monumentale pand.

Waar je aan de buitenkant kunt genieten van het historische karakter, biedt het pand aan de binnenzijde juist het gemak van een modern appartementencomplex. Naast de trap is er namelijk ook een lift aanwezig, zodat je moeiteloos je appartement kunt bereiken. Je fiets parkeer je veilig en droog in het souterrain.

Appartement Groningen Hoge der A

Wanneer je eenmaal het appartement binnenstapt, valt gelijk op hoe licht het is in de ruime woonkamer. Deze ruimte geeft je genoeg mogelijkheden om er helemaal je eigen plekje in Groningen van te maken.

De halfopen keuken heeft glanzende groene tegels aan de muur. Verder zijn er twee grote slaapkamers en een badkamer waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Via deze link kun je alle foto's van het appartement nog eens goed bekijken.

Groene binnenplaats

Uiteraard is het uitzicht over het water van de A prachtig, maar wist je ook dat je vanuit het appartement de drie eeuwenoude stadstorens allemaal kunt zien? Aan de achterzijde bevindt zich namelijk een rustig balkon, waar je bovendien uitkijkt over een groene binnenplaats.

Zie jij het wel zitten om dit luxe appartement te betrekken en elke dag wakker te worden op een toplocatie met een fantastisch uitzicht over Groningen? Het appartement staat nu voor € 589.000 k.k. te koop.