Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Het verhaal achter de Omoda-winkel in Heerenveen

We nemen je mee in de geschiedenis van dit familiebedrijf.

Portrait of beautiful young woman shopping new shoes in store. People shopping concept.

Foto: Adobe Stock 

Omoda is een bekende keten schoenenwinkels met een rijke historie. We gaan helemaal terug naar het jaar 1875, naar het Zeeuwse Burgh. De familie Verton was hier werkzaam als schoenmaker en bediende Burgh en omstreken van nieuwe schoenen. Ze werden met paard en wagen zelfs bezorgd aan huis. In 1961 opende Lourus Jan met zijn vrouw Mina een eigen schoenenwinkel, genaamd Verton Schoenen. Zierikzee werd zo de bakermat voor hippe, moderne schoenen van allerlei merken. Hieruit werd uiteindelijk Omoda geboren, de schoenenwinkel waar iedereen terecht kan voor de mooiste schoenen.

Familiebedrijf

Omoda is nog altijd een familiebedrijf, met dezelfde waarden als die men in 1875 al hanteerde. De Omoda-winkel in Heerenveen werd al op 1 januari 2020 geopend aan de Dracht, een van de meest bekende winkelstraten van het historische Heerenveen. Omoda Heerenveen nam hiervoor de familiebedrijven Steenwijk Modeschoenen en Buggly Shoes over en zette de winkel voort onder de naam Omoda. De winkel en het personeel zijn hetzelfde gebleven, waardoor het gevoel van familiebedrijf zeker is gebleven als je de winkel bezoekt. Je kan er altijd terecht voor een praatje en natuurlijk een goed, persoonlijk advies.

Voor het hele gezin

Als familiebedrijf zorg je er natuurlijk voor dat de hele familie geniet van mooie schoenen, comfortabele sneakers en goede stappers. Daarom heeft Omoda schoenen, tassen en accessoires voor kinderen, tieners en volwassenen in de collectie. Van sportschoenen tot stoere wandelschoenen en van elegantie damesschoenen tot formele herenschoenen; ze hebben het allemaal in huis. Dat is overigens niet zo lastig want de winkel is bijna 400 vierkante meter groot.

Kwaliteitsschoenen voor gezonde voeten

Bij de schoenenwinkel kun je terecht voor schoenen van verschillende merken. Tommy Hilfiger en Floris van Bommel zijn bijvoorbeeld twee van deze merken. Omoda verkoopt vooral schoenen van hoge kwaliteit die er zowel mooi uitzien als goed zijn voor je voeten. Goede schoenen zijn namelijk heel belangrijk voor gezonde voeten en loopcomfort. Dit is vooral belangrijk, omdat je voeten ons dagelijks overal naartoe brengen en het lichaam dragen. Dan mag je best een beetje extra lief voor je voeten zijn. Goede schoenen bieden voldoende ondersteuning, demping en een juiste pasvorm, waardoor de belasting op voeten en gewrichten wordt verminderd. Schoenen die te groot of te klein zijn, zijn niet comfortabel en kunnen allerlei ongemakken veroorzaken. Daarom is het passen van schoenen zo belangrijk.

Persoonlijke stijl

Naast het feit dat schoenen je ondersteunen tijdens alles wat je doet, van dansen tijdens een feestje tot aan slenteren met je lief over de Kerstmarkt, vormen schoenen een groot onderdeel van je persoonlijke stijl. Laarsjes, sneakers, pumps, loafers, boat shoes, wingtips, sandalen en ballerina’s hebben gemeen dat ze je outfit telkens er anders uit laten zien. Die ene spijkerbroek is met sneakers een casual broek, maar met pumps chique en stijlvol. En dan hebben we het nog niet over de diverse materialen gehad die iedere schoen toch net een andere uitstraling geeft! Bij Omoda Heerenveen vind je in de uitgebreide collectie diverse merken en stijlen die helemaal bij jouw persoonlijke stijl passen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar nieuwe schoenen en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Het deskundige personeel van Omoda Heerenveen staat voor je klaar om te helpen bij het vinden van de perfecte schoenen die helemaal passen bij jouw stijl en voeten. De medewerkers hebben jarenlange ervaring in de schoenenbranche en weten precies wat je nodig hebt. Loop dus gerust even binnen voor een persoonlijk advies en wandel weer naar buiten op je nieuwe paar favoriete schoenen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een externe partner.