Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Feesteditie van Noorderland nu te koop

Beleef de feestdagen met Noorderland.

Tekst en foto: redactie Noorderland

Alvast in de feeststemming komen? De november/december-editie van Noorderland is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels! Ook is deze gemakkelijk bestellen via onze eigen webshop; zo hoef je de deur niet uit. 

Voor dit nummer verzamelden we allerlei (lees)inspiratie om die donkere, maar gezellige, dagen optimaal te beleven. De leukste kerstmarkten? Feestelijke bakrecepten? Kom maar op; je vindt ze allemaal in deze editie.  

Verder reisden we af naar Appingedam en bezochten een museum ‘dat je misschien in het westen verwacht, maar in het noorden zit’. In deze reportage beschrijft de eigenaar van Møhlmann dat bezoekers zich soms verbaasd afvragen ‘waarom dit museum in godsnaam zo ver weg ligt’. Tja, dat horen we niet-noordelingen weleens vaker zeggen.

Maar dat hier genoeg pareltjes te vinden zijn, bewijst ook de sprookjesachtige havezate De Havixhorst. Dit topmonument is het hele jaar rond prachtig, maar in de decembermaand doen ze daar nét een schepje bovenop. We gingen er alvast sfeer proeven. 

Daarnaast namen we een kijkje bij een groep midwinterhoornblazers uit Westerwolde. Zij houden met hun aanstekelijke enthousiasme een eeuwenoude traditie levend. Prachtig om te zien én te horen. Haal dus snel de nieuwste Noorderland in huis!