Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuw in Groningen: restaurant Niemeijer

Groningen-Stad is weer een nieuwe hotspot rijker.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Alieke Eising - Restaurant Niemeijer

In Groningen staat de horecawereld nooit stil: afgelopen maand opende restaurant Niemeijer in de binnenstad – aan de Akerkstraat – haar deuren. Noorderland nam alvast een kijkje. 

Bekend van sterrenrestaurants

Restauranteigenaren Jannick en Leonie Niemeijer werkten eerder bij verschillende Nederlandse sterrenrestaurants, onder andere bij de Loohoeve in Schoonloo (Drenthe) en Noor in Hoogkerk (Groningen). Zij nemen deze ervaringen natuurlijk mee in hun eigen, gloednieuwe zaak.

Eierbal op de kaart

Het culinaire duo werkt veel met lokale (seizoens)producten – onder andere uit eigen moestuin – en verwerkt in hun hoogwaardige gerechten vaak een leuke, Groningse twist. Zo zien we op de huidige menukaart een echte klassieker uit de Groningse keuken staan: de eierbal, gemaakt van onder andere knolselderij, paddenstoelen, het specerijenmengsel vadouvan en honing van eigen bijen. En wat dacht je van een kaasplankje als dessert, gevuld met allerlei kazen uit Noord-Nederland? Dat belooft veel goeds.

Restaurant Niemeijer is vanaf nu geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur. Van donderdag tot en met zaterdag wordt er ook vanaf 12.00 uur een lunch geserveerd.