Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Dol op garnalen? Dan moet je dit gemakkelijke recept eens proberen. Want met een simpel trucje maak je hiermee de allerlekkerste garnalen die je ooit hebt geproefd. Aan de slag!
Ingrediënten:
Voor twee tot vier personen
- 4 el ongezouten boter
- 4 el honing
- 1 el citroensap
- 1 el sojasaus
- 3 teentjes knoflook
- 600 gr garnalen (gepeld en goed schoongemaakt)
- zout en peper naar smaak
- Optioneel: citroenpartjes en/of een beetje peterselie ter garnering
Zo maak je de lekkerste garnalen:
- Verhit de boter in een pan boven middelhoog vuur en roer het regelmatig even door totdat de boter goudbruin wordt en een nootachtige geur krijgt.
- Voeg nu de honing, het citroensap, de sojasaus en knoflook toe en roer het geheel goed door. Laat het heel even koken en haal dan de pan van het vuur.
- Giet het mengsel uit de pan, maar laat ongeveer twee eetlepels in de pan zitten. Zet de rest opzij.
- Bak daarna de helft van de garnalen in de pan met het boter-honingmengsel. Bak ze voor ongeveer 2 minuten per kant. Haal ze daarna uit de pan.
- Maak de pan even schoon en voeg dan weer twee nieuwe eetlepels van het boter-honingmengsel toe en bak de andere helft van de garnalen.
- Doe de andere gebakken garnalen nu ook weer erbij en giet het mengsel dat overgebleven is eroverheen.
- Kruid de garnalen nog met wat zout en peper. En klaar! Garneer de garnalen eventueel met wat peterselie en/of citroenpartjes.