Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker en gezond: eenvoudige bonensalade

Dit (bij)gerecht is heel voedzaam en binnen een mum van tijd klaar.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Tasty
Turkish foods; dried beans (piyaz)

Tekst: Kookfans | Foto: Esin Deniz / Adobe Stock

Bartje, het boegbeeld van Drenthe zei altijd 'Ik bid nie veur bruune bonen!', omdat-ie bruine bonen niet lekker vond. Maar wij kunnen er geen genoeg van krijgen! En nog een voordeel: ze zitten vol goede voedingsstoffen en zijn dus heel gezond. Daarom gaan we vandaag aan de slag met deze eenvoudige, maar overheerlijke bonensalade.

Ingrediënten:

  • Een halve rode ui
  • Een halve grote komkommer
  • 50 gr verse peterselie
  • 425 gr kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 425 gr bruine bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 425 gr cannelliniboon (uitgelekt en afgespoeld)
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml rode wijnazijn
  • Oregano naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Zo maak je de bonensalade:

  1. Snijd de rode ui in dunne plakjes en doe deze in een grote saladekom.
  2. Snijd de komkommer in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd in blokjes, en doe deze in de kom met de rode ui.
  3. Gebruik een vork om de bladeren van de peterselie te verwijderen, hak ze fijn en voeg ze ook toe.
  4. Voeg tot slot de kikkererwten, bruine bonen en cannellinibonen toe.
  5. Meng vervolgens de olijfolie, rode wijnazijn, oregano, en zout en peper in een maatbeker of een kleine kom en klop door elkaar.
  6. Giet de dressing over de salade en meng goed tot het gelijkmatig verdeeld is. Eet smakelijk!