Tekst: Kookfans | Foto: Esin Deniz / Adobe Stock
Bartje, het boegbeeld van Drenthe zei altijd 'Ik bid nie veur bruune bonen!', omdat-ie bruine bonen niet lekker vond. Maar wij kunnen er geen genoeg van krijgen! En nog een voordeel: ze zitten vol goede voedingsstoffen en zijn dus heel gezond. Daarom gaan we vandaag aan de slag met deze eenvoudige, maar overheerlijke bonensalade.
Ingrediënten:
- Een halve rode ui
- Een halve grote komkommer
- 50 gr verse peterselie
- 425 gr kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 425 gr bruine bonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 425 gr cannelliniboon (uitgelekt en afgespoeld)
- 60 ml olijfolie
- 60 ml rode wijnazijn
- Oregano naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Zo maak je de bonensalade:
- Snijd de rode ui in dunne plakjes en doe deze in een grote saladekom.
- Snijd de komkommer in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd in blokjes, en doe deze in de kom met de rode ui.
- Gebruik een vork om de bladeren van de peterselie te verwijderen, hak ze fijn en voeg ze ook toe.
- Voeg tot slot de kikkererwten, bruine bonen en cannellinibonen toe.
- Meng vervolgens de olijfolie, rode wijnazijn, oregano, en zout en peper in een maatbeker of een kleine kom en klop door elkaar.
- Giet de dressing over de salade en meng goed tot het gelijkmatig verdeeld is. Eet smakelijk!