Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen – PrinsesHeerlijk | Fotografie: José van Riele, Adobe Stock
De braam is een eigenwijze struik, vol stekelige doorns, maar z’n oogst is zó ontzettend lekker. We zetten de heerlijkste Noorderland-recepten met bramen voor je op een rij; van een romige ijstaart tot een lekkere en gezonde salade. Dat wordt smullen!
Romige ijstaart met bramen en Griekse yoghurt
Tijd om af te koelen: deze lekkere ijstaart met bramen serveer je half bevroren. Het romige van de slagroom en de Griekse yoghurt met een vleugje witte chocolade en de zoetheid van de bramen vormen samen een zalige combinatie. Klik hier voor het recept.
Salade met bramen, mozzarella, bietjes en ham
Deze salade met bramen, mozzarella en ham is een onverwachtse smaakexplosie. Deze bijzondere combinatie is bovendien heel gezond en je tovert 'm binnen een mum van tijd op tafel. Een heerlijk (bij)gerecht voor de zomer dus! Je vindt het recept op deze pagina.
Blondies met bramen en witte chocolade
Zoete trek? Dan is dit recept perfect. Een blondie is het “zusje” van de chocoladebrownie, maar is licht van kleur. En deze variant met bramen en witte chocolade is rijkelijk gevuld, maar alsnog heerlijk luchtig. Een ware traktatie!