Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Smullen: blondies met bramen en witte chocolade

Het is weer bramentijd!

Receptuur: Hester Oppedijk van Veen – PrinsesHeerlijk Foodstyling | Foto: José van Riele

In de (na)zomer genieten we weer volop van verse bramen. Je kunt er heerlijke jam van maken of ze in een cake of taart verwerken. Wij gebruikten ze dit keer voor blondies, het "zusje" van de chocoladebrownie. Deze blondies met bramen en witte chocolade zijn rijkelijk gevuld, maar alsnog heerlijk luchtig. Een ware traktatie! 

Ingrediënten:

  • 225 gram roomboter
  • 175 gram suiker
  • 275 gram bloem
  • 4 eieren
  • 200 gram witte chocolade (75 gram smelten, 75 gram in stukjes, 50 gram voor garnering)
  • 125 gram bramen
  • 1 vanillestokje
  • ½ zakje bakpoeder

Zo maak je de blondies met bramen en witte chocolade:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de boter, meng de suiker erdoor en klop tot een glad geheel. Smelt in de hete boter ook 75 gram witte chocolade. Giet het boter-chocolademengsel in een grote kom.
  3. Voeg dan één voor één de eieren toe, voeg in gedeeltes de bloem met bakpoeder toe en klop tot een luchtig geheel.
  4. Schraap het merg uit het vanillestokjes en roer door het beslag.
  5. Hak 75 gram witte chocolade in stukjes en voeg de stukjes toe aan het beslag.
  6. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  7. Giet het beslag in de vorm en druk de bramen in het beslag.
  8. Bak de blondie in 30 minuten goudbruin. Controleer met een houten prikker of de cake goed gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, dan is de cake gaar.
  9. Laat de cake afkoelen, smelt de resterende 50 gram witte chocolade en verdeel dit over de cake als leuke garnering.