Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Schuif aan: speciaal diner bij de Waddendijk

Proef het Wad op je bord!

Tekst: Stichting Promotie Waddenland | Fotografie: Stella Dekker Fotografie 

Zin in een bijzonder etentje, op een nóg bijzondere locatie? Eind september organiseert marketingorganisatie Waddenland een zesgangendiner bij de Waddendijk. Lees hier hoe je daar bij kunt zijn! 

Diner bij de Waddendijk

Op 22, 23, 29 en 30 september 2023 kunnen hongerige gasten aan tafel schuiven bij een boerderij bij de Waddendijk. Hier is het Wad niet alleen te zien, maar dus ook te proeven. Per avond krijgen zo'n 100 gasten een zesgangendiner geserveerd, gemaakt van allerlei ingrediënten uit de buurt. Van spelt uit Kloosterburen tot zuivel uit Hornhuizen, van groenten uit Uithuizermeeden tot vis uit de Waddenzee. Het diner wordt bereid door allerlei koks en producenten uit de omgeving.

Kwetsbaar gebied

Tijdens het diner wordt er stilgestaan bij het landschap. Want dit gebied, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, is prachtig, maar ook kwetsbaar. Daarom wordt er tussen de gangen door verteld over het Waddengebied en de lokale ingrediënten op het bord. Via toneel, kunst, gesproken woord, wandelingen en gesprekken aan tafel krijgen gasten hier meer over te weten.

Gasten kunnen na het diner ook overnachten in de omgeving. Verschillende herbergen en overnachtingsplekken openen namelijk speciaal voor dit diner hun deuren.

Al zin – of beter gezegd: honger! – gekregen? Je kunt je via de website van Waddenland aanmelden. Het zesgangendiner (inclusief drankjes en koffie en/of thee) kost €95 per persoon.

Over 'Wad op je bord'

'Wad op je bord' is een initiatief van regiomarketingorganisatie Waddenland. Zij willen met dit diner het Waddengebied in de schijnwerpers zetten en mensen bewust maken van de schoonheid en kwetsbaarheid ervan.