Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x heel goed uit eten op de Waddeneilanden

Vakantievieren in stijl doe je bij deze toprestaurants.

Tekst: Lekker500 | Foto: Dan - Adobe Stock

Ga je deze zomer naar een van de Waddeneilanden en heb je iets bijzonders te vieren? Of wil je een keer écht heel goed uit eten? De populaire restaurantgids Lekker500 zet ieder jaar de beste restaurants van Nederland op een rij. Wij lichten alvast een paar toprestaurants op de Nederlandse eilanden voor je uit.

't Golfje, Terschelling

't Golfje is een intiem huiskamerrestaurant op het een na grootste Waddeneiland: Terschelling. De locatie net buiten Midsland is heel landelijk en vredig: het restaurant is namelijk gevestigd in een voormalig boerderijtje dat in authentiek Terschellingse stijl gebouwd is. Er hangt een relaxte sfeer en op zomerse dagen is het heerlijk toeven op het terras. Het menu wisselt met de seizoenen mee en er wordt veel gebruik gemaakt van ingrediënten uit eigen tuin en nabije omgeving. Let wel, ’t Golfje zit altijd snel vol. Reserveer dus op tijd! 

Bravoure, Vlieland

Restaurant Bravoure maakt deel uit van Badhotel Bruin op Vlieland en wordt gerund door Annelies van der Vorm. In een sfeervolle en rustgevend ingerichte eetzaal kunnen hotelgasten én passanten proeven van de hoogstaande keuken van de Italiaanse chef Francesco Pirone. De gerechten op de menukaart hebben daarom een heerlijke Italiaanse twist. De passie voor koken en de professionaliteit van Pirone, de aankleding en sfeer van het restaurant, de kwaliteit van de gerechten en de uitstekende bediening maken van restaurant Bravoure een fijne plek.

Bij Jef, Texel

Bij Jef is gevestigd in een voormalig pastoriehuis in het pittoreske centrum van Den Hoorn. ‘Local meets cosmopolitan’ is de slogan op de dagelijks wisselende menukaart, die maar liefst zeven gangen telt. Meesterkok Jef Schuur zorgt hier voor een uiterst creatieve keuken voor waarin lokale producten de hoofdrol spelen. Overnachten behoort hier ook tot de mogelijkheden. Aan de achterzijde van het restaurant bevinden namelijk 12 luxe suites met zicht op de Texelse weilanden en de imponerende biologische moestuin. Dit is een prachtige plek om alvast te genieten van een drankje. En wat is het leuk om de verschillende ingrediënten, die de tuin te bieden heeft, later weer terug te zien op het bord!