Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wil je bij zijn: mysterieuze belevingstocht in Drenthe

Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

summer sunrise over wild swamp

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Olha Rohulya - Adobe Stock

Op donderdag 31 augustus 2023 is het volle maan. Of nog beter gezegd: het is supermaan, een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze mystieke avond kun je bij het Boomkroonpad in Drenthe een bijzondere wandeling maken. 

Samen met een gids dwaal je door de stille bossen en over de heide waar je de maan op z'n mooist ziet. Al je zintuigen staan op scherp door de stilte die je omringt. Een bijzondere ervaring voor het hele gezin!

Dwars door de natuur

De wandeling brengt je onder andere over de heide van het Drouwenerveld. Je loopt door verschillende soorten bos en wordt af en toe via smalle paadjes door het bos geleid. Verder loop je langs eeuwenoude grafheuvels en over oude keienwegen. Eerst is het nog licht, maar onderweg wordt het steeds schemeriger in het bos; geheel donker zal het echter niet worden.

Misschien hoor en zie je onderweg wel uilen, vleermuizen of andere nachtdieren, die bij de terugkerende rust in het bos en het invallen van de avond weer actief worden en hun voedsel zoeken.

Geef je op

Hier bij zijn? Je kunt je via de website van Staatsbosbeheer opgeven. Volwassenen betalen €8, kinderen t/m 12 jaar €6 (deze tocht is geschikt vanaf 8 jaar).

De wandeling vindt plaats op donderdag 31 augustus om 20.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. De tocht duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Het wordt aangeraden om stevige wandelschoenen aan te trekken en – mocht dat in verband met het weer nodig zijn – je warm aan te kleden.

 

Uittips
  • misty summer sunrise over wild swamp