Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x overnachten in de Drentse natuur

Tekst: Eva Nijman, Tjitske Kingma, Edo Tams, redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld, Edo Tams, Adobe Stock

Even weg van de drukte? Kom tot rust bij deze accommodaties die midden in de Drentse natuur staan. Geniet van het prachtige landschap én van alle faciliteiten die deze bijzondere overnachtingsplekken te bieden hebben. 

De Vier Eiken

Overdag wandelen, fietsen of mountainbiken en ’s avonds ontspannen in de sauna of samen in de hottub bubbelen onder de sterrenhemel: dát en meer bieden de luxe natuurlodges van De Vier Eiken in Zuidwest-Drenthe. Deze accommodatie grenst aan het Holtingerveld en is opgezet in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten. ‘Het is eigenlijk een soort test, of natuur en wellness te combineren zijn,’ vertelt de eigenaar. Maar met slechts vijf natuurlodges – ieder met volledige privacy – blijft de rust en vrede bewaard en is de test dus geslaagd.

Cabiner

In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft Cabiner vier bijzondere natuurhutten geplaatst in Drenthe, namelijk in Nationaal Park Drentsche Aa. Je verblijft hier in een duurzaam en praktisch huisje dat omringd is door bos. Fotograaf Edo Tams boekte een overnachting in de Cabiner en beschreef voor Noorderland zijn ervaringen. Je leest zijn verhaal op deze pagina.

Voscheheugte

Minimalisme, een stijlvol designerinterieur, het echte tiny house-gevoel én dagelijks uitzicht op zinderende zonsondergangen in het Drentse landschap. Bij natuurhut De Goudvink op de Voscheheugte in Mantinge kom je – letterlijk – omringd door Drentse natuur weer helemaal tot rust. Eigenaresse Gervaise vertelt: ‘De natuur ligt hier voor je uitgestrekt en je kunt tot in de verte kijken. En de zonsondergangen hier doen niet onder voor die in Afrika!’