Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x de lekkerste bakrecepten met aardbeien

Nog aardbeien over?

Fresh homemade strawberry tart

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock, Tessa Couperus 

De aardbei is natuurlijk dé verwennerij van de zomer. Lekker als gezonde fruitsnack, maar je kunt er natuurlijk ook heerlijke cakes en taarten mee maken. We zetten de lekkerste bakrecepten met zomerkoninkjes in de hoofdrol op een rij. 

Frisse aardbeiencake

Niet heel veel tijd, maar wel zin in iets lekkers? Deze aardbeiencake is super simpel, maar wel ongelooflijk lekker. Daarnaast ziet-ie er prachtig uit (het oog wil natuurlijk ook wat). Je vindt het gemakkelijke recept op deze pagina.

Romige aardbeientaart

Deze taart is heerlijk romig en zoet, en stiekem zou je ‘m helemaal niet willen delen. Maar mocht je dat tóch willen, dan verras je je gasten echt met een zomers gebakje. Het maken en bakken vergt even wat tijd, maar geloof ons: het is het dubbel en dwars waard. Klik hier voor het recept.

Kwarkcake met aardbeien en vlierbloesem

Met de fruitige recepten van de Friese bakblogger Tessa Couperus lijkt het net alsof je een Franse patisserie binnenstapt. Een vakantiegevoel gegarandeerd, bijvoorbeeld met deze overheerlijke kwarkcake met aardbeien en vlierbloesemsiroop. Je vindt het recept op deze pagina. De cake is gemakkelijk te maken en is door z'n friszoete smaak enorm lekker. Met dit baksel scoor je dus punten!