Om je vingers bij af te likken: zomerse aardbeiencake

Super simpel, maar o zo lekker!

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Ze zijn nu volop te koop en wij kunnen er geen genoeg van krijgen: aardbeien! We schreven eerder al over zelfgemaakte aardbeienjam en over deze overheerlijke kwarkcake met aardbeien. Nu hebben we weer een nieuw recept waarin de zomerkoninkjes centraal staan. Deze aardbeiencake is gemakkelijk te maken en ongelooflijk lekker. Aan de slag! 


Ingrediënten:

  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 230 gram zure room
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 330 gram aardbeien
  • 450 gram aardbeien (voor de siroop)
  • 50 gram suiker (voor de siroop)
  • Poedersuiker ter decoratie (optioneel)

Zo maak je aardbeiencake:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C, vet een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop dit met een handmixer zo’n 5 minuten of tot er een dik mengsel is ontstaan.
  3. Voeg de zure room, de zonnebloemolie en het vanille-extract toe en en mix tot een geheel.
  4. Doe de bloem, het bakpoeder en zout in een andere kom en roer door.
  5. Voeg steeds 1/3 van de bloem toe aan het eiermengsel, terwijl je blijft mixen met een handmixer. Doe dit tot alles goed is vermengd.
  6. Halveer de helft van de aardbeien voor de cake en snijd de andere helft in kleine stukjes.
  7. Schenk de helft van het beslag in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel daar de kleine, gesneden aardbeien over.
  8. Verdeel de rest van het beslag over de aardbeien en leg de gehalveerde aardbeien erbovenop.
  9. Bak de cake in 15 tot 20 minuten gaar.
  10. Maak ondertussen de siroop: doe de aardbeien en suiker in een blender of in een keukenmachine. Laat draaien tot er een siroop ontstaat. 
  11. Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Haal daarna de cake voorzichtig uit de springvorm en besprenkel ‘m eventueel met poedersuiker.
  12. Serveer de cake warm met de siroop. Geniet ervan!

Bron: Natasha’s Kitchen 


Laatste nieuws