Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Route: op wereldreis door 'het andere Friesland'

Reis langs wereldse plaatsen als Moskou, Willemstad en Canada.

Tekst en foto: Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland

Zuidoost-Friesland, ook wel 'het andere Friesland' genoemd, is een bijzondere regio in de provincie met veel bossen, duinen en smûke dorpjes. Ontdek dit Friese gebied zelf: voor nieuwsgierige toeristen met een camper is nu een speciale route uitgestippeld. De nieuwe camperroute 'Op wereldreis door het andere Friesland' brengt je naar allerlei plaatsen met een werelds vakantietintje. 

Van Canada naar Moskou

In deze Friese regio vind je namelijk een aantal plaatsen die doen denken aan wereldse bestemmingen. Moskou, Sint Petersburg, Egypte, Canada en Willemstad zijn plekken die je op de wereldbol waarschijnlijk op een heel andere plaats zou aanwijzen, maar toch zijn al deze plaatsen ook te vinden in Friesland.

Op de fiets naar Egypte

Tijdens het rijden van de ongeveer 100 kilometer lange camperroute kom je al deze bijzondere plaatsen tegen. Onderweg zijn er een aantal camperplaatsen zoals in Gorredijk, Hoornsterzwaag en Appelscha waar je de nacht door kunt brengen. Vanaf deze camperplaatsen zijn de locaties ook goed per fiets te bezoeken.