Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nu te zien: The Rolling Stones in Groningen

Je kunt nu de populaire tentoonstelling weer bezoeken.

Tekst: Nadine Boon | Fotografie: Groninger Museum

The Rolling Stones zijn terug! De iconische tong en lippen die het logo van deze band vormen, sieren wederom de Museumbrug in Groningen. Ter ere van de vernieuwde tentoonstelling Unzipped, natuurlijk.

Duizenden gillende fans en overvolle stadions: The Rolling Stones is zonder enige twijfel een van de grootste rockbands ooit. De band trad voor het eerst op in 1962 en tientallen jaren én hits later is het einde voor The Rolling Stones nog steeds niet in zicht. Genoeg materiaal om een tentoonstelling mee vol te maken, en die kwam er ook.

De internationale tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped was in 2020 al kort in het Groninger Museum te zien, maar toen de deuren van musea vanwege corona na slechts vier weken noodgedwongen moesten sluiten, werden veel fans teleurgesteld. Gelukkig komt er een herkansing, want de expositie keert terug naar Groningen en is vanaf nu tot en met 21 januari 2024 te bewonderen. 

Reis langs de fantastische hoogtepunten uit de carrière van The Rolling Stones en bewonder ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief, zoals instrumenten, albumcovers en kostuums. Ook kun je kijken en luisteren naar zeldzame geluids- en videofragmenten, is er een reconstructie van de opnamestudio te zien en komt het drumstel van de in 2021 overleden Charlie Watts over naar Groningen. Een niet te missen tentoonstelling voor elke muziekliefhebber!