Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Prikkelarm museumbezoek in het Groninger Museum

Zo kunnen mensen met een gevoeligheid voor prikkels ook het museum bezoeken.

Tekst en foto: Groninger Museum 

Het Groninger Museum organiseert op maandagmiddag 19 juni een prikkelarme openstelling. Deze openstelling is speciaal voor mensen die vanwege een gevoeligheid voor prikkels het museum niet kunnen bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. Bij dit museumbezoek zijn er minder mensen aanwezig, worden de lichten gedimd en geluiden en muziekfragmenten uitgezet.

Tijdens dit prikkelarme museumbezoek kunnen bezoekers de vaste collectie en de tentoonstelling Nymphenburg x Groninger Museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels bewonderen. Hierbij laat het museum een beperkt aantal mensen toe. In de tentoonstellingszalen wordt de verlichting gedimd en geluiden en muziek uitgeschakeld. Ook worden er meerdere stoelen in de zaal geplaatst en kun je een opvouwbare kruk lenen. Daarnaast creëert het museum een speciale rustruimte voor de bezoekers.De aanwezige medewerkers zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen of het bieden van hulp. Ook is er een museumdocent aanwezig. Via een speciaal document kunnen mensen zich verder voorbereiden op het prikkelarme museumbezoek.

Informatie

Aanmelden voor deze prikkelarme openstelling kan door te mailen naar boekingen@groningermuseum.nl. Tickets kosten €5 per persoon; en er is ruimte voor 15 personen. Zij bepalen zelf hoe laat – tussen 14.00 en 16.00 uur – ze het museum willen bezoeken.