Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x op excursie in Drenthe

De paden op, de lanen in!

Tekst: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten | Fotografie: Staatsbosbeheer

Weleens van de Davidsplassen gehoord? Of altijd al 's ochtends vroeg reeën willen spotten? Ga mee met deze georganiseerde excursies in Drenthe en laat je onderweg verrassen door de prachtige natuur. 

Reeënexcursie

Als je reeën wilt zien, dan moet je je dag vroeg starten! Kom zondag 11 juni om 05.30 uur naar het Valtherbos, dicht bij Emmen, en wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer. Rond zonsopkomst heb je kans om te ervaren hoe reeën het bos verlaten om te gaan eten in het open veld. Je wandelt in stilte naar de rand van het bos om de reeën niet te verstoren. Een mooi begin van je dag!

Fietstocht

Wie weleens van de Davidsplassen heeft gehoord of van het Smitsveen, weet dat dit vennen zijn in Nationaal Park Dwingelderveld. Maar waar danken deze vennen hun naam aan? Tijdens een speciale veldnamenfietstocht op zaterdag 3 juni – van 10.00 tot 12.30 uur – geeft de gids van Natuurmonumenten hier antwoord op. De meest fascinerende verhalen over de geschiedenis passeren onderweg de revue.

Avondwandeling

Laat je verrassen door de prachtige natuur in avondsferen. Beleef de overgang van dag naar nacht tijdens deze zomeravondwandeling in boswachterij Gees. Komt de natuur nu tot rust of juist tot leven? Op woensdag 14 juni neemt de natuurgids van Staatsbosbeheer je mee langs de mooiste en meest bijzondere plekjes. Het is een geweldig natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer twee uur.