5x leuke activiteiten in het Pinksterweekend

Trek in het Pinksterweekend eropuit!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock

Volgende week is het Pinksteren, het ideale moment om eropuit te trekken. Noorderland zet alvast de leukste activiteiten in het Pinksterweekend voor je op een rij; van een muziekfestival tot een bijzondere wandeling. 


Oranjewoud Festival

Vrij 26 t/m ma 29 mei | FR
Oranjewoud: Beleef de kracht van muziek in de natuur van het parklandschap Oranjewoud tijdens het Oranjewoud Festival. Van het krieken van de dag tot in de late uurtjes geniet je van optredens van topmusici uit binnen- en buitenland op bijzondere en verrassende locaties. Met een speciale “Family Zone” is het laagdrempelige festival leuk voor bezoekers van alle leeftijden.

Foodfestival

Vrij 26 t/m ma 29 mei | DR
Emmen:
Lekkere hapjes en drankjes en gezellige muziek: je vindt het op Barrel Food Truck Fest. Dit culinaire festival strijkt eind mei neer op het Raadhuisplein in Emmen. Vier dagen lang staan daar tientallen foodtrucks voor je klaar die overheerlijke gerechten uit allerlei windstreken bereiden. Wat dacht je van Antilliaanse cake of nacho’s uit Mexico? Dat wordt smullen!

Schaapscheerdersfeest

Za 27 mei | DR
Exloo:
Ieder jaar worden de schapen van de Exloër kudde weer ontdaan van hun warme wintervacht. Dat heuglijke moment wordt op de zaterdag voor Pinksteren gevierd met het Schaapscheerdersfeest. Midden in het dorp vinden het NK Schaap Scheren en het Drents Kampioenschap Spinnen plaats. Ontdek wie er met deze titels vandoor gaan en neem daarnaast een kijkje op de ambachtsmarkt waar veel streek- en wolproducten te koop zijn.

Kloosterwandeling

Ma 29 mei | GR
Ten Boer: Groningen heeft een middeleeuwse geschiedenis die nog goed in het landschap opvalt. Ook diverse kloosters horen bij het middeleeuwse erfgoed van Groningen, zoals die in Ten Boer en Thesinge. Tijdens deze kloosterwandeling wandel je over verschillende trajecten langs deze twee parels uit de vroege middeleeuwen en leer je over de geschiedenis die door deskundigen uit de doeken wordt gedaan. De wandeling is zo’n 9,5 kilometer lang. 

Dag van het Kasteel

Ma 29 mei | NL
Nederland: Op tweede pinksterdag kun je een duik in de geschiedenis nemen tijdens de Dag van het Kasteel. Deze dag kun je bij diverse kastelen en buitenplaatsen door het hele land zien hoe het er honderden jaren geleden bij de notabelen aan toeging. Het thema van deze editie is Upstairs/Downstairs: personeel in het kasteel, want zonder hun tuinmannen, koks, chauffeurs en linnenmeiden waren de sjieke dames en heren natuurlijk nergens.


Laatste nieuws