Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Het aspergeseizoen is weer losgebarsten. Geniet deze periode ook van het ‘witte goud’, bijvoorbeeld met dit recept voor romige aspergesoep. Gemakkelijk te maken en enorm lekker!
Ingrediënten:
Voor 6 à 8 personen
- 1 kilo asperges
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 50 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 6 eieren
- 300 gram ham- of zalmsnippers
- 250 milliliter slagroom
- Verse peterselie naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Tekst: Kookfans | Foto: Pixabay Liefhebbers van het ‘witte goud’ kunnen hun hart ophalen: het Nederlandse aspergeseizoen is begonnen! Van begin april tot eind juni zijn asperges te koop bij de supermarkt en groenteboer. Hoog tijd dus om ze weer ‘ns te bereiden, en wij leggen je uit hoe. Met deze handige tips koop, kook […]
Het aspergeseizoen is gestart: zo bereid je de lekkerste asperges
Zo maak je lekkere aspergesoep:
- Was de asperges, schil ze met een dunschiller en snijd de onderkant van de asperges af.
- Doe het water in de pan en kook zowel de asperges als de schillen en onderkant in het water.
- Zeef na 20 minuten het kookvocht, bewaar de asperges en het vocht en gooi de schillen en de onderkanten weg.
- Kook ondertussen de eieren.
- Smelt in een grote pan de boter en doe daarna de bloem erbij. Laat dit even bakken in een pan om een bloemsmaak te voorkomen.
- Schenk beetje bij beetje het aspergewater bij de bloem, terwijl je continu blijft roeren met een garde.
- Voeg vervolgens het bouillonblokje en de slagroom toe. Laat het bouillonblokje helemaal oplossen en roer de soep goed door.
- Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de zalm of ham toe aan de soep.
- Voeg eventueel nog een snufje zout en peper toe aan de aspergesoep.
- Schep de soep in de kom en snijd de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de aspergesoep voor deze wordt geserveerd.