Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Proef het voorjaar: zo maak je romige aspergesoep

Een heerlijk seizoensgerecht!

Spring season - white  asparagus soup with fresh green chives re

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Het aspergeseizoen is weer losgebarsten. Geniet deze periode ook van het 'witte goud', bijvoorbeeld met dit recept voor romige aspergesoep. Gemakkelijk te maken en enorm lekker! 

Ingrediënten:

Voor 6 à 8 personen

  • 1 kilo asperges
  • 1,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 6 eieren
  • 300 gram ham- of zalmsnippers
  • 250 milliliter slagroom
  • Verse peterselie naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je lekkere aspergesoep:

  • Was de asperges, schil ze met een dunschiller en snijd de onderkant van de asperges af.
  • Doe het water in de pan en kook zowel de asperges als de schillen en onderkant in het water.
  • Zeef na 20 minuten het kookvocht, bewaar de asperges en het vocht en gooi de schillen en de onderkanten weg.
  • Kook ondertussen de eieren.
  • Smelt in een grote pan de boter en doe daarna de bloem erbij. Laat dit even bakken in een pan om een bloemsmaak te voorkomen.
  • Schenk beetje bij beetje het aspergewater bij de bloem, terwijl je continu blijft roeren met een garde. 
  • Voeg vervolgens het bouillonblokje en de slagroom toe. Laat het bouillonblokje helemaal oplossen en roer de soep goed door.
  • Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de zalm of ham toe aan de soep.
  • Voeg eventueel nog een snufje zout en peper toe aan de aspergesoep.
  • Schep de soep in de kom en snijd de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de aspergesoep voor deze wordt geserveerd.