Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x op avontuur in Drenthe

Ontdek de Drentse oerprovincie met deze bijzondere tochten.

Person crossing bridge to the bright side

Tekst: Nationaal Park Drentsche Aa, Staatsbosbeheer | Fotografie: Adobe Stock

Toe aan een portie avontuur in Drenthe? Ontdek dit voorjaar de Drentse oerprovincie met deze georganiseerde wandelingen. Van een verfrissende ochtendexcursie tot een interessante zoektocht bij de Drentsche Aa. Tijd om eropuit te gaan! 

Op zoek naar het oranjetipje

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert op zaterdag 22 april een wandeling – zo'n 5 kilometer – waarin je samen met een gids op zoek gaat naar het oranjetipje. Deze vlinder is karakteristiek is voor het gebied van de Drentsche Aa en vliegt alleen in de periode rond Koningsdag. De gids vertelt onderweg over de Drentsche Aa en over het oranjetipje in het bijzonder. De wandeling start om 13.30 uur en duurt 2.5 uur.

Vroege vogel-excursie in Drenthe

Op tijd uit de veren! Een gids van Staatsbosbeheer neemt je op zondag 30 april mee de natuur in. Samen ervaar je de sfeer van een vroege lenteochtend en leer je onderweg over de zang van verschillende vogelsoorten. Tijdens de wandeling ontwaakt de natuur langzaamaan en komt de zon weer op; een belevenis die je niet wil missen. Daarnaast kom je ook andere dieren tegen, die bijvoorbeeld op zoek zijn naar voedsel. De wandeling begint om 06.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Woldwandeling bij Drents-Friese Wold

Ga mee wandelen in het prachtige natuurgebied Drents-Friese Wold. Een gids van Staatsbosbeheer neemt je op zondag 23 april mee door de oude bossen en over de heide. De gids vertelt onderweg over het gebied, over de verschillende aspecten van de natuur en natuurlijk kun je ook vragen stellen. De wandeling begint om 13.30 uur bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha en duurt anderhalf uur. De tocht is geschikt voor jong en oud.