Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de leukste uittips in april

Vier de verandering van de seizoenen door er lekker op uit te gaan! In het noorden worden in april tal van buitenactiviteiten georganiseerd die in het teken staan van dit seizoen. Noorderland licht er een aantal voor je uit. 

Start Fortenseizoen

Za 15 en zo 16 apr | NL

Heel Nederland: 
In het derde weekend van april wordt de opening van het fortenseizoen gevierd. Nederlandse forten en verdedigingswerken zijn opeen en het ontdekken waard. Achter deze historische plekken gaan heel veel verhalen schuil. In het noorden kun je een kijkje gaan nemen bij Vesting Bourtange, Vesting Oudeschans, Vesting Steenwijk, Vesting Coevorden of het Museum Bescherming Bevolking in Grou. En mocht je in het noorden alles al gezien hebben, zijn er in de rest van het land nog talloze andere forten, bunkers en vestingen te ontdekken.

Reeënexcursie



Heden t/m za 13 mei | OV

Ossenzijl:
Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes reeënexcursies door een van de mooiste plekken van Nederland: natuurgebied De Weerribben. Bij het vallen van de avond vaar je door kleine en ondiepe slootjes en vaarten en langs kaal geschoren rietvelden op zoek naar reeën. Een ervaren gids vertelt onderweg over het leven van deze dieren in dit moerassige natuurgebied.

Kosten: volwassenen €17,50, kinderen t/m 4 jaar €8

Tulpenfestival

Vrij 21 apr t/m zo 7 mei | FL

Noordoostpolder:
In het voorjaar staan de tulpen weer in bloei! Ontdek zelf deze bloemenpracht tijdens het Tulpenfestival, een jaarlijks evenement waarmee je op de fiets of in de auto langs de tulpenvelden in de Noordoostpolder rijdt. Voor fietsers is er een route van 36 kilometer uitgezet; auto’s maken een tocht van zo’n 100 kilometer. Onderweg geniet je van de kleurrijke tulpenvelden, lekkere hapjes en leuke (kinder)activiteiten.

Kosten: gratis toegang

Bloesemfair

Za 22 apr | DR

Ruinerwold:
Langs de Dokter Larijweg in Ruinerwold staan zo’n 1300 ouderwetse perenbomen. Het is een prachtig schouwspel als deze allemaal in bloei staan en eind april is dat weer zover. Om dat te vieren wordt op het erf van museumboerderij de Karstenhoeve de Bloesemfair georganiseerd. Liefhebbers van het buitenleven kunnen op de fair terecht voor planten en zaden van gespecialiseerde kwekers, tuinmeubilair, tuingereedschap en mooie woon- en tuindecoratie.

Tijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: €2,50 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis

Voorjaarsfair Bourtange

Za 22 en zo 23 apr | GR

Bourtange: Rond het altijd gezellige Marktplein van de Vesting in Bourtange kun je heerlijk genieten van het voorjaar. Het plein is voor de gelegenheid ingericht met allerlei marktkramen en podia voor muzikanten. Slenter langs de kramen, strijk neer op een van de terrassen en bezoek de molen van de vesting. Voor kinderen is er een speciaal kinderplein waar ze zich prima zullen vermaken.

Kosten: €3 p.p.

Tijd: 11.00-18.00 uur

Alternatieve Kwekerijdagen

Za 29 en zo 30 apr | GR

Meeden
: Eind april vinden bij Tuingoed Foltz de Alternatieve Kwekerijdagen plaats, een bekende internationale plantenmarkt. Ruim 35 kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten presenteren op het terrein van Foltz een grote collectie aan bijzondere planten en andere tuingerelateerde zaken, zoals gereedschap en decoratie. Er worden ook lezingen en workshops georganiseerd.

Tijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: vanaf €3,50, kinderen t/m 12 jaar gratis

Tekst: redactie Noorderland | Beeld: Lynn Danielson/Unsplash, Hans Veth/Unsplash, Santa Gasiūnaitė/Pexels