Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Op kraamvisite: 5x lammetjesdagen in het noorden

Bewonder pasgeboren lammetjes en hun trotse moeders.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Pixabay

Tijd voor beschuit met muisjes! Er zijn weer veel lammetjes geboren bij diverse schaapskooien en boerderijen in Noord-Nederland. Je kunt ze vaak bewonderen op zogeheten lammetjesdagen. We zetten de leukste lammetjesdagen voor je op een rij! 

Orvelte

Op Moederdag – zondag 7 mei – vindt bij de schaapskooi in Orvelte de jaarlijkse Lammetjesdag plaats. In de kooi en weides rondom het dorp zijn de moeders met hun kleintjes te vinden. Gedurende de dag kun je ze bekijken en kun je deelnemen aan diverse (wol)workshops. Ook aan lekkere trek is gedacht: er worden beschuit met muisjes en pannenkoeken uitgedeeld. De schaapskooi is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en toegang is gratis.

De Onlanden

Het is feest bij de Onlanderij in Eelderwolde, op de grens van Groningen en Drenthe. Daar wordt op eerste en tweede paasdag – zondag 9 en maandag 10 april – het Lammetjesfeest georganiseerd. Je kunt pasgeboren lammetjes bewonderen, maar ook vogels spotten en paaseieren zoeken. Het Lammetjesfeest vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur en kost €2,50 per persoon.

Havelte

Op tweede paasdag organiseert Stichting Holtinger Schaapskudde het jaarlijkse Kraomschudden. Je kunt dan van 12.00 tot 16.00 uur in de schaapskooi in Havelte de geboorte van tientallen lammetjes vieren. Daarnaast kun je meedoen aan een leuke winactie: raad het aantal lammetjes dat dit jaar geboren wordt en maak kans op mooie prijzen.

Harich

Kom lammetjes knuffelen, aaien en voeden bij Boerderij Zwinzicht in het Friese dorp Harich. Daar vinden op zaterdag 22 en zondag 23 april van 11.00 tot 17.00 uur de Lammetjesdagen plaats. Op die dagen is er ook een leuke Lentemarkt en worden er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zij kunnen bijvoorbeeld ponyrijden of spelen op de springkussens.

Exloo

Kom op kraamvisite bij de schaapskooi in het Drentse dorp Exloo! Daar kun je op zondag 21 mei tussen 10.00 en 16.00 uur de lammetjes en hun trotse moeders bewonderen. Geinig detail: je kunt gedurende de dag ook een lammetje "adopteren" door donateur van de schaapskooi te worden.