Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Duizenden lammetjes in aantocht op Texel

Het eiland staat bekend als hét lammetjeswalhalla.

A pair of cute lambs running on fresh spring pasture

Tekst: redactie Noorderland | Foto: iStock

Het is bijna lente! Daarmee breekt ook het Texelse lammetjesseizoen aan. Naar verwachting worden er zo’n 22.000 lammetjes geboren, waarmee het aantal "inwoners" van het Waddeneiland in korte tijd meer dan verdubbelt. Het eiland staat daarom bekend als een echt lammetjeswalhalla.

Lammetjes op Texel

De eerste exemplaren dartelen al vrolijk in de wei, maar er zijn nog veel meer op komst. Staat er binnenkort een bezoekje aan Texel op de planning en wil je ook van het voorjaar genieten? Ontdek de komende tijd zelf waar de pasgeboren lammeren zich bevinden met de zogeheten Lammetjesradar, een initiatief van VVV Texel en Texelse schapenboeren.

De Lammetjesradar toont dagelijks waar de lammeren zich op het eiland bevinden. Omdat de schapen en hun lammetjes zich vaak naar andere weides verplaatsen, delen de schapenboeren regelmatig hun nieuwe locaties met de radar, waardoor deze constant wordt vernieuwd. Hierdoor is lammetjes spotten op Texel nog leuker én gemakkelijker. 

Ontdek het voorjaar

De radar is ideaal voor iedereen die de schattige lammetjes wil spotten, een wandel- of fietsroute erlangs wil uitstippelen of op zoek is naar fotogenieke locaties. Al fietsend en wandelend langs de weides beleef je een heerlijk voorjaarsgevoel op het Waddeneiland. De Lammetjesradar is nog tot eind mei beschikbaar.