Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Liefhebber van Fries suikerbrood en heb je nog een paar (oude) plakjes over? Maak er eens wentelteefjes van! Zo verspil je niks én verwen je jezelf met een heerlijke lunch of ontbijt. Win-win dus. Met dit recept zijn ze binnen een mum van tijd klaar.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 150 milliliter melk
- halve theelepel kaneel
- 6 sneetjes suikerbrood
- 50 gram boter
- Fruit (optioneel)
- Poedersuiker (optioneel)
Zo maak je wentelteefjes van suikerbrood:
- Klop in een diep bord de ei met het melk en de kaneel los.
- Halveer de plakjes suikerbrood zodat er driehoekjes ontstaan en wentel deze door het eimengsel.
- Verhit wat boter in de koekenpan en bak de broodjes op matig/hoog vuur in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Keer ze halverwege om zodat ze aan beiden kanten even gaar en lekker knapperig worden.
- En klaar is kees! Garneer de wentelteefjes eventueel met wat (vers) fruit en poedersuiker.