Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zintuigen op scherp: de leukste activiteiten in het donker

Ontdek deze nachtelijke uitjes in Noord-Nederland.

Tekst: redactie Noorderland, Staatsbosbeheer, Media Art Friesland | Foto: eigen beeld, iStock

Zet je zintuigen maar op scherp en beleef het noorden met deze nachtelijke uitjes; van een bezoek aan een lichtjesfestival in Emmen tot een romantisch diner bij kaarslicht in Friesland. 

Vollemaanwandeling in het Sleenerzand

Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit op 5 februari. Wandel dan mee met een gids van Staatsbosbeheer door het veelzijdige natuurgebied; van open heideveld tot duister bos. Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur veel intenser.

China Lights in Emmen

In de wintermaanden verandert de oude dierentuin van Emmen in een magische wonderwereld: tot en met 5 maart 2023 bewonder je tijdens het China Lights Festival metershoge verlichte objecten die regelrecht uit een sprookje lijken te komen.

Diner bij kaarslicht in Dronrijp

Iedere vierde donderdag van de maand dimt restaurant Lokaal Op Hatsum in Dronrijp de lampen, steken ze de kaarsjes aan en serveren ze in het schemerdonker een tongstrelend diner (4 tot 7 gangen naar keuze). Doordat de lampen uit zijn, kun je je beter focussen op de unieke smaken van de verschillende gerechten.

Lichtspektakel LUNA Nights in Leeuwarden

Van 9 tot en met 11 februari 2023 vinden de LUNA Nights plaats in het centrum van Leeuwarden. Met behulp van de online app Luna.2discover of met het papieren programmaboekje kun je je laten verrassen door lichtkunstwerken op grote pleinen, hofjes, in ramen en op een aantal bijzondere binnenlocaties in de stad.