Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x winteractiviteiten die de zintuigen prikkelen

Walkers in the Wadden Sea, Fanö Island, Denmark

Tekst: Redactie Noorderland | Fotografie: iStock

's Winters verstild de natuur. Gelukkig valt er nog genoeg te zien, maar vooral ook te horen en voelen. Beleef de winter in het noorden met deze drie uittips. 

Winterzwemmen

Hele winter | FR

Friesland
: Je moet er misschien een waaghals voor zijn, maar zwemmen in de winter heeft veel (gezondheids)voordelen en is bovenal een avontuurlijke belevenis. Trotseer de kou en ervaar het frisse gevoel zelf: deze winter wijst toerisme-organisatie Waterland van Friesland op hun website speciale “winterzwemmenplekken” in Friesland, bijvoorbeeld bij het IJsselmeer, aan en geeft handige tips om het winterzwemmen comfortabeler te maken.

Tocht

Do 19 jan | FR

Schiermonnikoog: Wadlopen alleen een zomeractiviteit? Nee hoor, goed ingepakt en op laarzen kun je ook in de winter prima het Wad op. Tijdens deze winterwadlooptocht neemt een gids je mee vanaf de Jachthaven en vertelt onderweg hoe de dieren van de Waddenzee de winterkou overleven. Welke trekken weg, en welke passen zich juist aan bij veranderende temperaturen? Een bijzondere tocht om het Wad in de winter te ervaren!

Kosten: €10 p.p.

Excursie

Zo 5 feb | DR

Ruinen:
Ontdek de duisternis van Nationaal Park Dwingelderveld! Tijdens een speciale vollemaanwandeling neemt een gids van Natuurmonumenten je mee op pad en vertelt onderweg over de natuur en het “wilde nachtleven” van het Dwingelderveld, dat in het donker net een tikkeltje mysterieuzer is dan overdag. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de dieren die er ‘s nachts actief zijn en bij de historie van het gebied.

Tijd: 17.00-19.00 uur

Kosten: vanaf €8,75 p.p.

Uittips
  • North sea island Fanoe, Denmark, December 23, 2018: People in winter vacations are hiking in the muf flat during low tide. The coast line is far away on the horizon.