Met deze simpele truc maak je de lekkerste stamppot

Kende jij deze kooktip al?

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:Kookfans

Tekst: kookfans.nl | Foto: iStock

Het is winter en dat betekent: tijd voor stamppot! Maak je favoriete stamppotgerechten voortaan nóg lekkerder met deze eenvoudige truc. 


Knoflook en ui

Wat moeten we zonder lekkere smaakmakers, zoals knoflook en ui? Wat voor stamppot je ook maakt, deze ingrediënten zitten er steevast in, net als dat ook melk onmisbaar is. En wat blijkt? Het combineren van deze drie leidt vaak tot het lekkerste resultaat.

Koken in de melk

De truc is om de knoflook en ui eerst mee te koken in de melk, en niet direct in de pan te doen. Snijd de ui en 2 à 3 teentjes knoflook en laat deze 20 minuten meekoken in de melk. Maak ondertussen de rest van de stamppot door de aardappels te koken en de groenten en het vlees naar keuze te bereiden. Meng de melk na het koken met de aardappels en groenten en stamp totdat je de gewenste structuur krijgt. Eet smakelijk!


Laatste nieuws