Haal het Groninger Museum in huis met kerst

Tekst en fotografie: Groninger Museum

Het is een opvallende blikvanger in Stad: het Groninger Museum met z’n bijzondere vormen en in het oog springende kleuren. Dit jaar haal je een stukje van het gebouw in huis, en wel in de vorm van een kersthanger.


Speciaal voor de feestdagen toverde het Groninger Museum de markante Gouden Toren, die de entree van het museum markeert, om tot een kerstbal. Deze is vanaf vandaag in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de museumwinkel. Niet zo van de kerstballen, maar wel museumliefhebber? In de kerstvakantie is er ook van alles te zien en te doen in het museum zelf.

Gianni Versace – Silk Shirt Army | Fotografie: Karl von der Ahé

Creatief met patronen en motievenGa bijvoorbeeld zelf creatief aan de slag met patronen en motieven bij de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective. Ga je voor kleurrijk of juist rustig? Voor deze tentoonstelling zijn twee verdiepingen van het Groninger Museum omgetoverd tot de kleurrijke wereld van de bekende Italiaanse modeontwerper.

Ontdekken voor jong en oud
Wie liever iets nieuws ontdekt, vindt in de blauwe ontdekkingsruimte vlakbij het atelier kleine opdrachten om uit te proberen en nieuwe dingen om over te fantaseren. Voor avonturiers van 4 tot 13 jaar is er ook een speurtocht door het museum, af te halen bij de informatiebalie in de benedenhal.

Muis Karl, 1910, Wilhelm Neuháuser, porselein, bruikleen Porzellan Manufaktur Nymphenburg
 –
Aap die blaast, 1910, Joseph Mendes da Costa, brons. Collectie R.J. Veendorp, bruikleen Stichting J.B. Scholtenfonds, 1969. | Fotografie: Arjan Verschoor/Groninger Museum

Nymphenburg x Groninger Museum – Porselein. Kunst. Design.Al 275 jaar maken de meestermodelleurs van porseleinmanufaktuur Nymphenburg ragfijn porselein. In het museum zien bezoekers hun prachtige gedetailleerde dierfiguren en wonderschone serviezen en objecten samen met bijpassende stukken uit de museumcollectie.

Laatste weken voor tentoonstelling Kleur!Bezoekers van het museum laten de kou lekker buiten en warmen zich op aan de tentoonstelling Kleur!. Met werken van Keith Haring, Andy Warhol en Nederlandse ontwerpster Marga Weimans uit de eigen collectie van het Groninger Museum. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 8 januari.


Laatste nieuws