Leuk logeren: winterkamperen in Drenthe bij de Boerhaarshoeve

Tekst: Karlijn Noordhof | Fotografie: Boerhaarshoeve

Kamperen kan alleen, met goed fatsoen, in de zomer? Onzin! Op de Boerhaarshoeve in Grolloo kun je heerlijk marshmellows op het kampvuur roosteren, eindeloos veel koppen warme choco drinken en onderstussen samen naar de fonkelende sterrenhemel turen.


‘Met een extra laag kleren en een warme kachel is het juist heel bijzonder om hier in de winter te overnachten,’ vertelt Marieanna Snijders, werkzaam bij de Boerhaarshoeve. In de “outdoor cabins” die op dit kleinschalige kampeerterrein staan, is het het hele jaar goed toeven, juist óók in de winter. De houten huisjes zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn basic maar sfeervol en volledig uitgerust. En wie bang is om het er koud te hebben, wordt gelijk gerustgesteld: ‘De huisjes hebben kachels en er liggen wollen dekens klaar om het extra behaaglijk te maken.’ Voor een warme douche of wc-bezoek moeten gasten wel even oversteken naar het sanitairgebouw, maar, vertelt Marieanna, ‘Dit is verwarmd en dus bestendig tegen Hollandse winters.’

Beleef buiten
Rondom Grolloo zijn tal van mooie wandelroutes en fietsnetwerken te vinden. Daarnaast kun je veel sfeervolle Drentse dorpjes, zoals Orvelte, bezoeken en neem gerust een kijkje bij de schaapskooi in Balloo. Gasten die na een dagje eropuit in Drenthe weer bij het huisje aankomen, staat een nieuwe beleving te wachten: ‘Elk huisje is voorzien van een terras met een picknicktafel en een kampvuur,’ vertelt Marieanna enthousiast. ‘Gasten kunnen daar – ook in de winter – gezellig samen koken.’ Ze ontvangen recepten en ingrediënten en flansen daarmee lekkere eenpansgerechten zoals een kippenstoof of een stevige boerenkoolstamppot in elkaar, met een kop warme chocolademelk toe. Even er tussenuit, samen onthaasten in de Drentse natuur en eindelijk weer écht tijd voor elkaar hebben, dat is waar het allemaal om draait bij de Boerhaarshoeve.


Laatste nieuws