Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de leukste kerstactiviteiten in Noord-Nederland

Hiermee kom je geheid in de feeststemming.

Fotografie: Fraeylemaborg, iStock 

In Noord-Nederland is er altijd wel iets te beleven, zo ook rond de feestdagen. Kom alvast in de feeststemming met deze leuke kerstactiviteiten; van een sfeervolle kerstmarkt tot een creatieve workshop. 

Bezoek de kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg | Groningen

Op zaterdag 17 en zondag 18 december is het landgoed van de Fraeylemaborg gevuld met tientallen kramen, kerstbomen, vuurkorven en lichtjes. Geniet van een glaasje glühwein, betreed de ijsbaan en bewonder de kerstpracht in de borg. Een sfeervol uitje voor jong en oud!

Tijd: 11.00-17.00 uur

Kosten: €7 p.p., kinderen t/m 17 jaar gratis

Maak je eigen kerstversiering | Drenthe

Maak van echt schapenwol unieke kerstversiering tijdens de workshop 'kerstversiering vilten'! Op vrijdag 9 en zondag 11 december houdt Natuurmonumenten een 2,5 uur durende workshop bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Je krijgt uitleg over verschillende vilttechnieken en gaat aan de slag met twee bijzondere kerstcreaties.

Tijd: vanaf 13.30 uur

Kosten: vanaf €8,75 p.p. 

Volg een kerstroute in Kiel-Windeweer | Groningen

Op zaterdag 10 en zondag 11 december openen maar liefst 22 pop-up kerstwinkeltjes in het Groningse dorp Kiel-Windeweer en omstreken hun deuren tijdens de Kerstroute. Loop naar binnen voor leuke kerstdecoratie, kunst, eten en drinken, livemuziek en workshops.

Tijd: 10.00-17.00 uur

Waan je in de vervlogen tijden van Charles Dickens | Friesland

Op zaterdag 10 december vindt er een Charles Dickens-kerstmarkt in Buitenpost plaats. Op deze gezellige kerstmarkt waan je je in de vervlogen tijden van Charles Dickens. Geniet van prachtige koren in de Mariakerk en de muziek op straat, maar ook van de sfeervol aangeklede kramen met kerstdecoratie en lekkere hapjes en drankjes.

Tijd: 14.00-20.00 uur

Vier de Zweedse kerst in Stad | Groningen

Of je nu gek bent op Zweden of dat je houdt van feestelijke fairs: op de Zweedse Kerstmarkt in Groningen kan iedereen terecht. In de voormalige Suikerfabriek word je op 10 en 11 december getrakteerd op vrolijke kerstkoren, heerlijke kaneelbroodjes en op nog véél meer dat uit het Hoge Noorden komt. Dan zeggen wij alvast: ha kul, oftewel: veel plezier!

Tijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: vanaf €8,50 p.p.

Benieuwd naar nog meer kerstpret? Deze kerstmarkten in Noord-Nederland mag je zeker niet missen!