Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Brinckerduyn: een oase in Appelscha

Met Nationaal Park Drents Friese Wold als achtertuin!

Tekst: Karlijn Noordhof | Fotografie: Brinckerduyn

Wie zich in alle luxe wil terugtrekken is bij Brinckerduyn in Appelscha aan het juiste adres. Dit gloednieuwe park biedt gasten alle ingrediënten voor een relaxte vakantie in eigen land. 

Exclusief villapark

De eigenaren van Brinckerduyn kregen vorig jaar het idee om een exclusief villapark te openen in de bossen van Appelscha. In minder dan een jaar tijd herrezen er 34 vakantiewoningen die niet alleen luxe, maar ook heel duurzaam zijn. De woningen zijn grotendeels gebouwd met herbruikbaar hout en zijn voorzien van geïntegreerde zonnepanelen en oplaadpunten voor de elektrische auto en fiets. De huizen zijn klimaatpositief, wat inhoudt dat ze meer stroom opwekken dan dat ze verbruiken. Zo kunnen gasten zorgeloos genieten van een luxe verblijf, dat ondanks z’n grootte – ongeveer 100 m2 aan vakantiegenot! – ook warm en huiselijk aanvoelt. Relax bijvoorbeeld in de knusse tv-hoek of borrel gezellig met vrienden en familie aan de lange eettafel.

Handige snufjes

Dankzij de hightech snufjes in het huis dim je met één druk op de knop de verlichting en zet je de muziek aan, zodat je in iedere ruimte een fijne ambiance kunt creëren. Verder heeft elke woning een ruime designkeuken die van allerlei luxe gemakken is voorzien. Zo heb je binnen een paar seconden een kop thee dankzij de heetwaterkraan, kun je zelf bier tappen en haal je je wijntje gewoon uit de gevulde wijnklimaatkast. Daarnaast kunnen hobbykoks zich uitleven op de barbecue die buiten op het terras klaarstaat.

Wellness in Friese weelde

Verder is Brinckerduyn vooral een plek waar je tot rust kunt komen. Met het Nationaal Park Drents-Friese Wold als achtertuin is Brinckerduyn de ideale uitvalbasis voor een wandeling of fietstocht door de Friese natuur. Maar ook in de vakantiewoning zelf staat pure ontspanning voorop: ieder huis heeft een eigen Finse sauna en sommige hebben zelfs een verwarmd buitenzwembad, waarin je het hele jaar door een duik kunt nemen. Om het spagevoel compleet te maken, heeft elke slaapkamer een eigen badkamer met regendouche, bad en luxe zepen.

Nabije omgeving

Daarnaast heeft ook de nabije omgeving van Brinckerduyn genoeg te bieden: beklim bijvoorbeeld de 33 meter hoge Bosbergtoren, die fenomenaal uitzicht biedt over de bossen van Appelscha, of bezoek het Buitencentrum waar je meer over het nationale park leert. Ook ligt het Drentse koloniedorp Veenhuizen op rijafstand en kunnen golfliefhebbers hun slag slaan op de naastgelegen golfbaan, waar je als vakantiegast onbeperkt mag spelen tegen een gereduceerd tarief. Kortom, of je nu binnen óf buiten blijft: met een vakantie op Brinckerduyn weet je zeker dat je met een opgeladen batterij weer naar huis gaat.