Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6 Kerstmarkten in Noord-Nederland die je niet mag missen

Dit zijn de gezelligste kerstmarkten van 't noorden.

happy senior couple hugging at christmas market

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld, iStock

Van glühwein drinken tot kerstdecoratie kopen: kom alvast in de feeststemming op deze gezellige kerstmarkten in het noorden. We zetten de leukste markten voor je op een rij! 

Za en zo 3 en 4, 10 en 11, 17 en 18 december | GR

Bourtange: Vesting Bourtange wordt gedurende drie weekenden in december sfeervol verlicht, op de vestingwallen staan prachtige kerstbomen en verspreid over de pleinen en bastions vind je bijna 100 kramen met een uiteenlopend kerstassortiment. Koren en artiesten maken het geheel extra bijzonder, en uiteraard kunnen glühwein en warme chocolademelk ook niet ontbreken

Za 10 december | FR

Harlingen:
De Zoutsloter Markt in Harlingen keert terug! Ruim 200 kraampjes versieren de kades van de Zoutsloot, een nostalgische gracht in de Friese havenstad. Geniet daar van apfelstrudel, glühwein en nog meer winterse kost en vergaap je aan de kerststalletjes die gevuld zijn met snuisterijen en decoratie.

Tijd: 15.00-21.00 uur

Kosten: gratis toegang

Za 10 en zo 11 december | DR

Zeijen: Bij de Oranjerie in Zeijen is het bij een bezoek aan de Victorian Christmas Fayre of je zo een 19de-eeuws Engels stadje binnenwandelt. Geuren van winterse kruiden komen je tegemoet terwijl je luistert naar koren die kerstliederen ten gehore brengen. De overdekte markt is sfeervol verlicht en je vindt er kraampjes met lekkernijen, brocante en kerstdecoratie.

Kosten: €5 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis

Fotograaf: Hans Jellema

Za 10 en zo 11 december | FR

Leeuwarden: In december barst het in de oude gevangenis van Leeuwarden weer van de kerstperikelen. Met meer dan 50 standhouders, livemuziek en een foodplein belooft de tiende editie van deze kerstmarkt in de Blokhuispoort een groot feest te worden.

Tijd: za 11.00-21.00 uur, zo 11.00-18.00 uur

Kosten: €2 p.p.

Za 10 en zo 11 december | FR

Lemmer:
Tijdens het Lemster Dickens Festijn reis je terug in de tijd en geniet je van ruim 30 verschillende acts die langs een route van 3.5 km opgesteld staan. Van sfeervolle muziek van shantykoren tot straattheater van viswijven en stronttontsjerinners: zij brengen de sprookjesachtige sfeer van toen weer terug.

Tijd: za 16.00-21.00 uur, zo 14.00-19.00 uur

Kosten: volwassenen vanaf €4,50, kinderen vanaf €2,50

Uittips
  • love, winter holidays and people concept - happy senior couple hugging at christmas market souvenir shop stall in evening