Groninger poffert met rozijnen en cranberry’s

Ga aan de slag met dit heerlijke recept.

Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen – PrinsesHeerlijk Foodstyling | Foto: José van Riele

In het noorden vind je niet alleen erfgoed in de vorm van statige landgoederen en eeuwenoude bossen, ook op culinair gebied hebben de noordelijke provincies klassieke lekkernijen voortgebracht. Zo doet een Groninger poffert het goed op elke koffietafel! Met dit recept maak je een lekkere variant met rozijnen en cranberry’s. 


Groninger poffert met rozijnen en cranberry’s

Benodigdheden:

  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr gedroogde cranberry’s
  • 2 dl brandewijn
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • ½ liter melk
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 1 el kaneel
  • 100 gr roomboter + wat extra voor het invetten
  • kaneelsuiker
  • mixer
  • poffertpan

Bereidingswijze:

  1. Schenk de brandewijn in een kom en laat de rozijnen en cranberry’s hierin een uur weken. Dep daarna licht droog.
  2. Doe het meel in een beslagkom en voeg de melk en de eieren één voor één toe. Voeg de basterd- en vanillesuiker, kaneel en een snuf zout toe en meng de rozijnen en cranberry’s door het beslag. Vet de poffertpan goed in met boter.
  3. Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie. Breng een grote pan met water aan de kook. Zet de poffertpan in het water en zorg dat deze 80% onder water staat. Doe de deksel op de pan en zorg dat het water zacht blijft koken.  Gaar de poffert in ongeveer 2 uur.
  4. Laat de poffert even afkoelen en stort op een mooi bord.
  5. Smelt de roomboter en bestrooi de poffert met kaneelsuiker en serveer dit erbij.


Laatste nieuws