Beleef het najaar: 6x de leukste herfstactiviteiten in het noorden

Lees ook

Tekst: redactie Noorderland, Staatsbosbeheer, Wandelgroep De Eekhof | Fotografie: iStock

Trek de wandelschoenen aan en ontdek de herfst! Van een verfrissende najaarswandeling tot een leerzame fotografie-excursie: kom in gezellige herfstsferen met deze activiteiten in het noorden. 
Open dag
za 8 en zo 9 okt | Groningen
Midwolda:
Herfst en pompoenen, ze zijn haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kom daarom helemaal in herfstsferen tijdens de Pompoen Plukdagen bij educatieboerderij De Nieuwlandse Akker in Midwolda. Daar kun je twee dagen lang zelf de biologisch geteelde pompoenen oogsten, die je vervolgens thuis kunt gebruiken voor lekkere gerechten of als mooie herfstdecoratie.
Info: nieuwlandseakker.nl

Wandeling
zo 9 okt | Drenthe
Ekehaar: Wandelgroep De Eekhof organiseert op zondag 9 oktober diverse wandelingen, variërend van 10 tot 25 kilometer. De wandelingen beginnen bij het dorpshuis in Ekehaar en gaan langs houtwallen, over heideveldjes en door bossen. Onderweg geniet je van de natuur in kleurige herfsttooien, vallende bladeren, vele paddenstoelen, typische Drentse boerderijen en landerijen.
Tijd: vanaf 08.45 uur
Kosten: volwassenen €5, kinderen €3
Info: wandelgroepdeeekhof.nl 

Wandeling
za 8 t/m za 29 okt | Drenthe
Dwingelderveld: Het is herfst en dat is bij het uitstek het seizoen om paddenstoelen te vinden. Een gids van Natuurmonumenten weet je van alles te vertellen over de verschillende soorten tijdens een speciale Paddenstoelenwandeling over het Dwingelderveld. Trek stevige waterdichte schoenen aan en ga onder andere op zoek naar de valse hanenkam en het elfenbankje.
Kosten: €10 voor niet-leden
Info: natuurmonumenten.nl

Excursie
zo 16 okt | FR

Appelscha: Ga bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha mee met een gids van Staatsbosbeheer om nog meer wetenswaardigheden over de natuur in de herfst te ontdekken. De wandeling is in een ontspannen tempo, zodat er genoeg te genieten valt onderweg.
Tijd: 13.30-15.00 uur
Kosten: volwassenen €6, kinderen €4
Opgave en info: staatsbosbeheer.nl

Wandeling
zo 23 okt | Groningen
Nuis:
Eind oktober nemen de gidsen van Het Groninger Landschap je mee naar de Coendersborg. Daar maak je een wandeling over het landgoed, door het bos en de weidegebieden. Samen geniet je van prachtige herfstkleuren en ga je op zoek naar noten en zaden. Daarnaast wijzen de gidsen je graag de verschillende paddenstoelensoorten aan. 
Tijd: 13.30-15.30 uur
Kosten: volwassenen €2,50, kinderen tot 12 jaar gratis
Opgave en info: groningerlandschap.nl

Excursie
za 5 nov | Friesland
Cornjum:
Tijdens deze fotografie-excursie ga je naar Park Martenastate in Friesland om daar mooie herfstfoto’s te maken. Een ervaren gids leert je tijdens de excursie de fijne kneepjes van het vak: hij vertelt je hoe je de planten, dieren en paddenstoelen en de cultuurhistorie van de eeuwenoude state het beste vastlegt.
Tijd: 13.30-15.30 uur
Kosten: €4 p.p.
Opgave en info: itfryskegea.nl

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook