Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24 september: Sprookjestuin voor volwassenen

Tekst: Sprookjestuinen | Foto: Sprookjestuinen, Martin Peelen

Sprookjes zijn alleen voor kinderen? Onzin! De organisatoren van het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe organiseren deze maand een editie speciaal voor volwassenen. Op zaterdag 24 september kun je in Sprookjestuin Dwingelderheem bij Dwingeloo een dag vol sprookjes beleven die nét wat spannender zijn dan de kinderverhalen. Met voorstellingen, workshops, muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Sprookjes zijn voor alle leeftijden

'Sprookjes zijn van alle tijden en voor alle leeftijden. Ze bevatten veel symboliek en de rijke beeldentaal ervan kan je iets vertellen over de diepste lagen van jezelf,' zegt initiatiefnemer Susanne Hurenkamp. 'Het is ontzettend boeiend om op zo'n wijze naar een sprookje te kijken. Los daarvan heeft elke volwassene ook nog het kind in zich dat nog steeds geniet van de fantasie van een sprookje. En wat is er nu heerlijker dan je een dagje onderdompelen in sprookjessfeer en je even af te koppelen van de werkelijkheid, die vaak een stuk minder rooskleurig is?'

Programma

Deze speciale editie voor volwassenen ziet er wel iets anders uit dan het reguliere evenement voor kinderen. Bij de vuurplaats geeft Abe de Verteller een lezing over de symboliek van sprookjes en vertelt hij een verhaal. De Zingende Zeemeerminnen vertellen en zingen vol humor rondom de vijver en in de boomgaard vertelt Poppentheater Peterselie het verhaal van Doornroosje, maar dan nét wat pikanter dan we gewend zijn.

Naast deze voorstellingen kun je ook deelnemen aan twee workshops: Susanne Hurenkamp van Atelier Kleur je Hart neemt je in de boomgaard mee in sprookjessfeer met een viltworkshop. Schrijfster Elke Wiss, bekend van Socrates op sneakers, geeft een schrijfworkshop vanuit het concept van haar nieuwste boek En ze filosofeerden nog lang en gelukkig.

Meer informatie

Meer informatie over het programma vind je op de website. Daar kun je ook tickets – vanaf €15,50 per persoon – kopen. De dag vindt plaats in de tuin van Dwingelderheem bij Dwingeloo in Drenthe. Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen en overdekt plaats.