Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Uittip: Akerk vier dagen lang vol kunst uit Groningen

AA Kerk, a famous church in the city Groningen Holland

Tekst: Kunstpunt Groningen | Foto: rik_de_groot / iStock

Waar werken Groninger kunstenaars op dit moment aan? Dat wordt deze maand zichtbaar wanneer 100 beeldend kunstenaars, vormgevers en illustratoren uit de gemeente Groningen hun werk presenteren in een omvangrijke tentoonstelling in de Akerk. De expositie vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 18 september 2022 en is gratis toegankelijk.

'Het is voor het eerst dat op een dergelijke schaal de Groningse kunstscene wordt getoond,' vertelt projectleider Sander Vermeulen van Kunstpunt Groningen. 'Met deze tentoonstelling willen we zo’n breed mogelijk publiek laten kennismaken met de verschillende kunstenaars, vormgevers en illustratoren uit onze gemeente.' \

Alle 100 deelnemers leveren één werk uit hun oeuvre aan voor de expositie; een kunstwerk als visitekaartje. Zowel beginnende kunstenaars als meer gevestigde namen behoren tot de selectie. De expositie zal bestaan uit een diverse mix van kunstwerken: van schilderijen tot objecten, van performance art tot video en van tekeningen tot fotografie.

Uittips
  • AA Kerk, a famous church in the city Groningen Holland