Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vakantie in Noord-Nederland: heb je een reisverzekering en annuleringsverzekering nodig?

Dutch sunrise

Fotografie: SanderStock / iStock

Ga jij dit jaar vakantie vieren in het mooie noorden? Dan denk je misschien dat je voor een vakantie in eigen land geen reisverzekering nodig hebt. Maar deze verzekering kan ook in Nederland goed van pas komen. Bijvoorbeeld als je je bagage kwijtraakt of als je je vakantie onverwachts moet annuleren. 

Schade, verlies of diefstal van bagage

Laat je je telefoon vallen tijdens je stedentrip in Groningen? Of ben je je zonnebril kwijtgeraakt? Dit soort ongelukjes gebeuren niet alleen in het buitenland. En als dit tijdens een vakantie gebeurt, vallen deze gebeurtenissen niet meer onder je woonverzekering, tenzij je een aparte buitenshuisverzekering hebt. Een reisverzekering afsluiten is dan een verstandige keuze. Houd er wel rekening mee dat er vaak een maximale vergoeding geldt bij schade, diefstal of verlies van je eigendommen. Ook betaal je soms een eigen risico.

Tip: voor medische kosten hoef je je niet extra te verzekeren met een reisverzekering. Omdat je in Nederland blijft, vergoedt je zorgverzekering deze kosten volledig. 

Ongelukje in je hotel of appartement 

Ook in je hotel of appartement kan er iets misgaan. Zoals een kop koffie die over een afstandsbediening gaat of een grote vaas die omvalt. Met een reisverzekering ben je voor dit soort schades ook verzekerd. 

Annuleringsverzekering voor als vakantie niet doorgaat

Moet je je vakantie onverhoopt annuleren, bijvoorbeeld omdat je te maken krijgt met een sterfgeval in de familie? Dan is de kans groot dat je al kosten hebt gemaakt voor bijvoorbeeld je accommodatie. Met een annuleringsverzekering kun je dan je geld terugkrijgen. Ook als je je vakantie eerder moet afbreken, kun je deze verzekering inschakelen. Check hier wat een annuleringsverzekering precies vergoedt en welke voorwaarden gelden.

Pech onderweg

Ondanks dat je misschien maar relatief kort onderweg bent voor je vakantie naar het noorden, kun je ook in Nederland te maken krijgen met pech. Via je reisverzekering kun je je verzekeren voor pechhulp. Zodat je hulp krijgt bij onder meer het wegslepen van je auto en het regelen van vervangend vervoer. Check wel even of je pechhulp niet al hebt verzekerd via bijvoorbeeld je autoverzekering. Anders ben je dubbel verzekerd, en dat zou zonde zijn van de onnodige premie die je dan betaalt.      

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. 

Geen categorie
  • Dutch sunrise with traditional windmill and a canal in the spring fog.