Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De leukste fairs en festivals voor het eerste weekend van september

Closeup of a colorful party banner tied between trees.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: diliananikolova / iStock

De agenda van het Noorderland staat van 2 t/m 4 september bomvol leuke activiteiten, maar voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, zetten we de leukste fairs en festivals van Groningen, Drenthe en Friesland op een rijtje. 

Documentairefestival Plons

Vrij 2 t/m zo 4 sept | FR

Leeuwarden: Duik in de wereld van docu’s tijdens PLONS! Dit bijzondere documentairefestival vindt plaats in Scheepsatelier Eestroom dat aanmeert in de Prinsentuin in de Friese hoofdstad. Het hele weekend kun je genieten van mooie, ontroerende, verbazingwekkende en grensverleggende korte documentaires uit alle windstreken die in blokken van vijf films worden getoond. Voor het festivalweekend begint, reist het schip nog langs zeven verschillende dorpen in Friesland en Groningen.

Kosten: €11 per kaartje

Boerendrokte

Za 3 sept | DR

Ruinerwold: Reis 100 jaar terug in de tijd tijdens Boerendrokte bij museumboerderij de Karstenhoeve. Terwijl je over de boerderij loopt, kun je meemaken hoe er vroeger geleefd en gewerkt werd op het boerenerf. Ruim 40 vrijwilligers verkleden zich alsof het de jaren 20 zijn en laten je door hun spel kennismaken met een dag in het leven van boer Karsten, zijn vrouw en het personeel. Er wordt gepoetst, genaaid, gekarnd en ondertussen ontvangt de familie allerlei bezoek van buitenaf. Voor kinderen zijn er ouderwetse spellen en kunnen ze helpen met de klussen op de boerderij.

Kosten: €5 p.p., kinderen van 6 t/m 12 jaar €1,75

Wol-, Handwerk- en Hobbyfair

Za 3 sept | FR

Rijperkerk:
Van vilten tot quilten en van sieraden maken tot houtsnijwerk: doe inspiratie op tijdens de Wol-, Handwerk- en Hobbyfair, te vinden in de tuinen van bedrijf De Vertakking in Friesland. Op de fair zijn tientallen standhouders aanwezig die je graag alles over hun creatieve hobby’s vertellen en hun kunsten aan je laten zien. Daarnaast verkopen ze hun handgemaakte producten en kun je materialen kopen waarmee je thuis zelf aan de slag kunt.

Tijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: €4,50 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis

Herfstfair

Za 3 en zo 4 sept | DR

Orvelte:
Doe alvast inspiratie op voor het komende seizoen tijdens de herfstfair in Orvelte, het gezellige oerdorp van Drenthe. Tijdens de fair staan er tientallen gedecoreerde kramen met veel groene (tuin)accessoires en brocante voor je klaar. Geniet tijdens het strunen van een lekker lokaal hapje en drankje. De livemuziek vanaf de hooikiep op de Brink maakt de sfeer tijdens de fair compleet.

Tijd: 10.00-17.00 uur

Kosten: €5 p.p.

Middeleeuws Ter Apel

Za 3 en zo 4 sept | GR

Ter Apel:
Reis terug in de tijd: beleef begin september Middeleeuws Ter Apel! Tijdens dit historische evenement rondom het eeuwenoude Kruisherenklooster ga je terug naar de 15e eeuw en bezoek je een middeleeuwse jaarmarkt. Daar staan marktkooplui en ambachtslieden met bijzondere producten voor je klaar, maar je vindt er ook grote groepen muzikanten en soldaten. Daarnaast wordt er op de markt flink feest gevierd en wordt op het slagveld een spannende strijd gestreden.

Tijd: za 10.00-23.00 uur, zo 10.00-17.00 uur

Kosten: volwassenen vanaf €10, kinderen t/m 11 jaar gratis, kinderen 12 t/m 17 jaar vanaf €6

Geen categorie
  • Close up of a colorful party banner tied between trees in a park at an open air celebration event.