Lifestylemagazine over Noord-Nederland

8 t/m 10 juli: Dichters in de Prinsentuin

Tekst en foto: Dichters in de Prinsentuin

De 25e editie van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin is dit jaar groter en diverser dan ooit. Drie dagen lang – op 8, 9 en 10 juli – hoor je niet alleen gedichten, maar zijn er ook workshops, interviews, poëziefilms, een kinderprogramma en een gezellige boulevard met food trucks en een poëziemarkt. 

Uit binnen- en buitenland

Er komen zo’n 70 dichters uit Nederland en het buitenland, zoals Tolu Oloruntoba die onlangs de Griffin Poëzieprijs 2022 won voor zijn bundel The Junta of Happenstance. Enkele Nederlandse bekende namen die tijdens het festival het podium pakken zijn onder andere Roelof ten Napel, Gershwin Bonevacia Esther Jansma, Mustafa Stitou en Sasja Janssen.

Intieme setting

Er wordt op het festival veel poëzie voorgedragen, maar er is ook ruimte voor gesprek en interviews. Zo gaan dichters met elkaar in dialoog over de poëzie en hun werk, praten vertalers over de uitdagingen van hun vak en interviewt NOS-nieuwslezeres Astrid Kersseboom dichter Guillaume Pool over zijn jeugd in Suriname, zijn verhuizing naar Nederland en zijn werk als dichter en verteller.

Uniek voor Dichters in de Prinsentuin zijn de "DichtBij-momenten", waarbij je in een intieme setting naar dichters kunt luisteren en met ze van gedachten kunt wisselen. Naast deze DichtBij-momenten biedt Dichters in de Prinsentuin aanstormende talenten ook op andere manieren een podium. Zo treedt Maartje Terpstra op met haar eigen poëtische performance Je vormen, dat gaat over de uitdagingen van de activistische dichter. Ludon is te horen met zijn bijzondere rapformatie De Torenwacht.

Informatie

Op de website van Dichters in de Prinsentuin vind je een overzicht van alle deelnemende dichters en het volledige programma. Op de website zijn ook toegangstickets – vanaf €10 per persoon – te koop. Het festival is dit jaar te vinden in de Hortus Botanicus in Haren. De tuinen bieden veel verschillende podiamogelijkheden, een filmzaal en bovenal veel ruimte voor veel dichters en het publiek.