Lifestylemagazine over Noord-Nederland

25 juni t/m 25 september: vaartocht door het Reitdiepgebied met historische garnalenkotter

Tekst: Museum aan de A | Foto: Visserijmuseum Zoutkamp

Het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A – de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum – en Het Groninger Landschap organiseren van juni tot en met september een aantal bijzondere dagtochten over het Reitdiep waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd.

Het Reitdiepgebied behoort tot een van de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende Hunze, nu het Reitdiep, verbond ooit Groningen met de zee. Niet voor niets was dit gebied vaak onderwerp in de werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg.

Het unieke Reitdiepgebied

Tijdens deze dagtocht vaar je mee op de historische garnalenkotter ZK4. Onderweg brengt een bevlogen gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied weer tot leven. Bij Garnwerd aan Zee, mét terras aan het idyllische Reitdiep, staat ’s middags een smakelijke lunch klaar. Voorafgaand of na de lunch leidt een wandeling door het historisch dorpshart de deelnemers langs de vele monumenten van het wierdendorp.

Informatie

Op zaterdag vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Kijk voor meer informatie en alle data op de website. Aan het begin en eind van de dag kun je een bezoek aan het Visserijmuseum in Zoutkamp en het Museum aan de A (Noordelijk Scheepvaartmuseum) in Groningen brengen. De tocht kost inclusief koffie/thee en lunch €65 per persoon, aanmelden kan via het e-mailadres zk4@museumaandea.nl.