Lifestylemagazine over Noord-Nederland

29 mei: seizoenswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Hiking family hiking on the forest path into the spring

Tekst: Staatsbosheer Buitencentrum Boomkroonpad | Fotografie: imgorthand / iStock

Zondag 29 mei kun je met het hele gezin op pad met een gids van Staatsbosbeheer voor een leerzame seizoenswandeling. 

Ga mee het bos in met de natuurgids van Staatsbosbeheer en wandel door boswachterij Gieten – Borger. Tijdens de wandeltocht vertelt de gids u graag over het ontstaan van boswachterij Gieten – Borger, over het gevarieerde bos en de vele soorten dieren die hier leven. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten. In mei merk je dat het voorjaar in volle gang is. De vogels hebben ondertussen hun ei gelegd en sommigen zijn zelfs al uitgekomen. De beuken beginnen steeds groener te worden. Hoe zit het met andere bosdieren? De gids vertelt u er graag over.

Na de wandeling is er nog de mogelijkheid om het Boomkroonpad te bezoeken. Ga naar de toppen van de bomen op 22,5 meter hoogte. Ook is het mogelijk om de kinderen te laten spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos. Nog even neuzen in het buitencentrum waarin een leuke winkel is gevestigd en een presentatie over het bos te zien is. Of geniet nog even na bij Bospaviljoen de Woudstee van uw heerlijke wandeling.

Informatie

Meld je via deze website voorafgaand aan de activiteit aan. De seizoenswandeling vindt plaats op 29 mei a.s., start om 13:30 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn € 6,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen van  4 t/m 12 jaar.

Startlocatie: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen

Uittips
  • Mother and three kids hiking in forest. Family is walking on a dirt path in the forest. Nikon D850