Lifestylemagazine over Noord-Nederland

29 mei: oud-Hollandse zeemansliederen in Museum aan de A

Tekst: Museum aan de A | Foto: Stella Dekker

Op zondag 29 mei spelen studenten van het Prins Claus Conservatorium oud-Hollandse liedjes over de zeevaart in Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. De studenten spelen eerst zeemansliederen als Daar was laatst een meisje loos en Al die willen te kaap'ren varen in originele vorm.

Zingen was een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur in de zestiende tot achttiende eeuw. Jong en oud, arm en rijk: iedereen zong, van de wieg tot het graf. Mensen zongen op straat en thuis, in de kerk en tijdens het werk, op het land en op de lange reizen op zee. De oude liederen komen zondagmiddag weer tot leven in het museum. 

Over het Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Het conservatorium heeft als missie om inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving op te leiden. Onder het motto ‘Share your talent. Move the world.’ worden de musici uitgenodigd om hun talent en passie voor muziek te delen met de wereld om hen heen. Op zondag 29 mei doen ze dat met trompet, trombone, saxofoon, dwarsfluit, basgitaar en drums in Museum aan de A.

Informatie

De optredens zijn van 14.00-14.45 uur en van 15.00-15.45 uur. Museumbezoekers hebben gratis toegang. Jongeren t/m 21 jaar betalen €4,50, vanaf 22 jaar kost een ticket €8.