Lifestylemagazine over Noord-Nederland

28 mei: De Drentse Klompenwandeltocht

walking

Tekst: De Drentse Klompenwandeltocht | Fotografie: CaraMaria / iStock

Op zaterdag 28 mei vindt de eerste Drentse Klompenwandeltocht in Eelde-Paterswolde plaats. De tocht wordt georganiseerd door de Vereniging voor Volksvermaken en het Internationaal Klompenmuseum. Via deze website kun je je aanmelden.

De organisatie heeft van deze eerste editie een groots evenement gemaakt. Deelnemers kunnen kiezen voor drie verschillende afstanden, van 6, 9 en 12 kilometer. Er wordt gestart om 10.30 uur bij het Internationaal Klompenmuseum waarna de route onder meer langs de Vosbergen, Lemferdinge, het Friesche Veen en het Internationaal Klompenmuseum leidt. De finish is bij 't Kampje, in het centrum van Eelde.

Je kunt niet zomaar elk soort schoeisel dat kan doorgaan voor een klomp meelopen: van de deelnemers wordt verwacht dat zij de tocht op kap- of tripklompen lopen. Er worden leuke prijzen uitgedeeld aan de deelnemers die het leukst verkleed zijn of hun klompen zo creatief mogelijk hebben gepimpt. Voor de jongste deelnemers is er ook een prijs.

Na afloop zijn er op ’t Kampje een springkussen en diverse spellen opgesteld waaronder een 10 meter lange sjoelbak. Klompenmaker Lute van de Bult uit Beilen geeft een demonstratie handmatig klompen maken. Er is voor de klompenlopers dan ook gelegenheid om van een stamppotbuffet mee te eten (tegen extra vergoeding).

Alle deelnemers ontvangen een leuk aandenken aan De Drentse Klompenwandeltocht.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 28 mei 2022

Tijd: vanaf 9.30 uur kunnen deelnemers zich melden en de start is om 10.30 uur

Locatie: Internationaal Klompenmuseum, Wolfhorn 1a, 9761 BA Eelde

Kosten: €12,50 p.p. (voor aanmelden bij de start van de tocht betaal je €15,00), deelname aan het stamppotbuffet kost €11,00 p.p. (op de dag zelf €13,50).

Geen categorie
  • Girl walking on wooden shoes,Holland