Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10 mei: Fotografeer het Amerdiep bij avondlicht

Wild flowers into a sunset sky

Tekst: Nationaal Park Drentsche Aa | Fotografie: frankhoekzema / iStock

Voor alle amateurfotografen en natuurliefhebbers: fotografeer het Amerdiep bij avondlicht en meer tijdens de wandelexcursie van Nationaal Park Drentsche Aa op dinsdag 10 mei. 

Tijdens deze excursie van ca. 2,5 uur nemen ervaren gidsen u in het prachtige avondlicht mee op een wandeling door het schitterende landschap langs het Amerdiep. De gidsen vertellen over bijzonderheden van dit typische landschap, en op verschillende plekken wordt er stilgestaan om mooie doorkijkjes en prachtige meanders van de beek te fotograferen en fotografietips uit te wisselen. Met de telelens kunnen er bijvoorbeeld weidebeekjuffers, hazen en, bij voldoende rust, reeën worden gefotografeerd. Een statief kan daarbij van pas komen. Bloemen, maar bijvoorbeeld ook varens geven ook goede mogelijkheden voor natuurfotografie.

Wandeling voor amateurfotografen, liefhebbers van natuur en natuurfotografie met belangstelling voor het stroomgebied van de Drentsche Aa. Op fotogenieke punten wordt langer stilgestaan, zodat we de gelegenheid hebben om het landschap (of de details) vast te leggen. Een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen.

De fotografiewandeling start om 18.30 uur bij Parkeerplaats Café de Amer, Amen 20 9446 PC in Amen. Honden worden niet toegelaten.

Deze ‘Fotografeer en meer’-excursie maakt deel uit van een reeks fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s.

Uittips
  • Beautiful nature in Drenthe. Everwhere you look you find these wild flowers. They look lovely during the evening golden light.